Imran Khan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 april 2019 door Jeffrey Schipper

Premier Pakistan: "Asia Bibi verlaat Pakistan spoedig"

In een interview met de BBC heeft premier Imran Khan toegezegd dat Asia Bibi Pakistan snel zal verlaten. De premier van Pakistan bevestigde dat Asia Bibi nog in Pakistan is, "maar ik verzeker u dat zij veilig is en binnen enkele weken zal vertrekken," citeert Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC).

Op 31 oktober 2018 werd Bibi door het hooggerechtshof vrijgesproken en werd haar doodstraf teruggedraaid. Het hooggerechtshof boog zich over het verzoek om deze vrijspraak te herzien. Dit verzoek werd kort na Asia Bibi's vrijspraak ingediend door radicale groeperingen, die Asia Bibi alsnog gestraft willen zien. Eind januari werd ze definitief vrijgesproken.

Sindsdien zijn er steeds meer zorgelijke berichten over Bibi's situatie verspreid. Nadat Bibi werd vrijgesproken is zij overgebracht naar een nieuwe geheime locatie. Samen met haar man is ze opgesloten in een kamer van een huis in de buurt van de stad Karachi. De deur van haar kamer wordt alleen geopend om eten te brengen. Volgens diverse media worstelt de vrouw die jarenlang in een dodencel verbleef met haar gezondheid, maar ontvangt ze geen medische hulp.

Asia Bibi's advocaat Saif-ul-Malook is erg positief over het statement van de premier. "Dit bericht van de premier mogen we erg serieus nemen." Stichting HVC is blij en dankbaar dat alle inspanningen voor Asia Bibi de afgelopen jaren lijken uit te lopen in haar vrijheid. 'We hopen en bidden dat Asia Bibi samen met haar geliefden een veilige en rustige plaats zal vinden. We vragen u voor haar en haar familie te (blijven) bidden.'

Volg deze pagina om via Stichting HVC op de hoogte te blijven van Bibi's situatie.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Reacties

Blijven bidden, niet alleen voor Asia Bibi, haar gezin en advocaat, maar ook voor al die mannen, vrouwen en kinderen die vervolgd worden vanwege hun geloof, in Pakistan en elders. En als we toch bezig zijn: ook bidden voor hen die vervolgd worden omwille van etniciteit, seksuele voorkeur, politieke en/of filosofische overtuiging, sekse, afkomst, ras, enz. Bloed heeft immers overal dezelfde kleur (tenzij je van de planeet Vulcan komt of van adel bent...)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen