opgraving

Nieuws

10 april 2019 door CBN

Israëlische archeologen vinden overblijfselen uit tweede tempelperiode

Voor het eerst in de geschiedenis hebben Israëlische archeologen overblijfselen uit de tweede tempelperiode gevonden in de stad Beersheva.

De opgravingen kwamen op het moment dat de stad een nieuwe wijk uit de grond wilde stampen. Toen ontdekten Joodse onderzoekers overblijfselen een Joodse nederzetting uit de tweede tempelperiode, voortkomend uit het oude Joodse leven.

De plaats dateert uit de eerste eeuw na Christus, en bevindt zich langs de zuidelijke grens van het oude koninkrijk van Juda. Onderzoekers vonden een scherf van een olielamp versierd met een menorah met negen takken, een van de vroegste afbeeldingen die ooit ontdekt is.

Ook vonden ze kalksteen dat in de oude Joodse traditie gebruikt werd als reinigingsritueel, een wachttoren en zelfs ondergrondse verborgen doorgangswegen voor Joodse rebellen.

Klik hier voor meer informatie over de opgravingen

Foto: Israel Antiquities Authority

Reacties

F
Ik denk dat de titel niet klopt. Het is in ieder geval niet congruent met de inhoud van het artikel; de artikel kondigt namelijk aan dat we iets gaan lezen over gevonden restanten van de tweede tempel, maar nu blijkt dat het om voorwerpen gaat uit de periode van de tweede tempel. Dat is toch wat anders. Daarnaast was de plaats ook al opvallend, aangezien de tweede tempel niet in Beersheva stond, maar in Jeruzalem.
REAGEER
F
Correctie: ''de titel kondigt namelijk aan...''
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify