Wouter van der Toorn

God

11 april 2019 door Jeffrey Schipper

Wouter wil op bescheiden wijze Jezus volgen: "Laat al die vermoeiende systemen maar liggen"

"Van harte ben ik een volgeling van Jezus. Maar wat of hoe het precies allemaal zit met deze Jezus, daar durf ik niet zoveel meer bewering over te doen," schrijft Wouter van der Toorn in zijn nieuwe blog 'Twijfel of bescheidenheid'.

Wouter vervolgt: "Ik durf er wel vragen over te stellen. Zoals ‘wat betekent het eigenlijk dat de christelijke kerk gelooft dat Jezus is opgestaan uit de dood?’ Ik kan je zeggen dat daar veel ideeën over zijn, met bijbehorend cursusmateriaal om maar helder te maken dat de mens Jezus lang geleden letterlijk, met hetzelfde lichaam en dezelfde cellen en organen terug het leven in kwam en nog steeds leeft. Dat hij leeft is dan een werkelijkheid die niet de onze is, maar toch."

De blogger wil zich als volgeling van Jezus bescheiden opstellen. "Je mag het twijfel noemen, je mag het eigenwijsheid noemen. Maar ik wil vooral de ruimte open laten. Het is al lastig om het leven te leven volgens de meest eenvoudige uitgangspunten van deze Jezus, dat nederigheid de hoogste weg is die je kunt gaan. Laat al die vermoeiende systemen maar liggen. Vertel me mooie verhalen die me helpen om over de huidige wereld heen te kijken, die een blik voorbij de horizon geven, die op hun manier licht schijnen in de donkere wereld van de ziel.

Als de apostol Paulus in gesprek is met filosofen uit zijn tijd beschrijft hij dat God dichtbij is, maar dat hij alleen op de tast te vinden is (lees het). Dat vind ik een mooie beschrijving. Daar kan ik wat mee."

Lees hier de volledige blog van Wouter van der Toorn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify