advies

Dagelijks leven

10 april 2019 door Patrick Goede

CIP's nieuwe adviesrubriek: "Mijn vriendin vindt seks voor het huwelijk niet erg maar ik wil wachten"

Vanaf deze week begint CIP met een nieuwe adviesrubriek. In deze rubriek kunnen christenen met een prangende vraag of situatie voor advies terecht bij andere christenen. Zoals u.

"Mijn vriendin en ik hebben nu 5 maanden verkering. We zijn allebei gelovig en gaan samen naar de kerk. Toch verschillen onze visies op het gebied van seks. Zij vindt seksuele intimiteit voor het huwelijk niet erg, ze houdt erg van knuffelen en ze vroeg laatst of ze mocht blijven slapen. Ik woon op kamers en vond het moeilijk om nee te zeggen, ik vind haar ontzettend aantrekkelijk. Toch wil ik het liefst wachten met seks tot we getrouwd zijn. Maar ik wil ook weer niet om die reden overhaast trouwen. Ik had gehoopt dat ze mij zou afremmen op dit gebied. Maar zij zegt dat dat niet eerlijk is omdat zij dezelfde verlangens heeft als ik. Ook vraag ik mij af waar de grens ligt. Ik begrijp dat we allebei meer willen dan alleen elkaars hand vasthouden tot we getrouwd zijn" Man (26), naam bij de redactie bekend. 

Wat zou u doen? Laat uw advies bij ons achter met behulp van dit formulier.

Volgende week in onze adviesrubriek: "Ik durf mijn ouders niet te zeggen dat ik homo ben." 

Heeft u zelf een prangende vraag of situatie waar u het advies van onze lezers over wilt horen? Mail dit dan naar patrick@cip.nl.

Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify