Florens van der Spek

God

10 april 2019 door Dick van den Bos

Florens van der Spek toont zijn dogmatische kant: "Ik kan niet alle aanbiddingsliederen meezingen"

Evangelisten Daniel van Deutekom (23) en Florens van der Spek (26) geven deze week hun (ongezouten) mening over aanbiddingsliederen in Worship Masters Academy. Voor hen beiden is aanbidding belangrijk.

Daniël: "Voor mij is het heel belangrijk om God te aanbidden. Ik schrijf zelf ook nummers, waardoor ik kritisch kan zijn op andere nummers." Florens: "Voor mij is aanbidding dat ik met mijn zoontje zing en dans door de kamer."

1. I raise a halleluja - Jonathan en Melissa Helser
Florens: "Ik luister heel erg naar wat hij zegt. Misschien ben ik daarin dogmatisch, maar soms zing ik expres niet mee, als ik het gevoel heb dat het niet klopt. Maar dit vind ik een hele goede tekst. Er is hoop voor ieder mens, en waar je ook vandaan komt, God haalt je eruit en laat je overwinnaar zijn. Dat betekent veel meer dan een loze klank."

Daniël: "Mooi! Ik hou van het nummer, het is een krachtige zang, mooie tekst en goede muziek en ook nog eens chill om mee te zingen."

In de tekst komt de zin voor: 'My weapon is a melody'.
Florens: "Muziek is een krachtig wapen in de handen van satan, maar uiteindelijk is satan een dief, dus hij heeft er geen patent om. Het gaat erom dat we Jezus er mee groot maken. Wanneer jij een halleluja opheft, is dat een wapen tegen ongeloof en leugens."

"Ik heb geen goede stem. Ik kies vaak voor de verkeerde toonhoogte en als ik hard zing, raken mensen in de war."

2. Lars Gerfen - wat waar en mooi is
Beide kennen hem niet. De tekst in enkele zinnen gaat zo:
"Laat je nou niet vertellen wat mooi is, maar ga zelf op zoek naar wat er buiten die kooi is. Laat je nou niet vertellen dat er geen kooi is, maar ga zelf op zoek naar wat waar en mooi is."

Florens: "Het geeft een goede boodschap mee, maar niet echt een oplossing. Het kan ook een aanmoediging zijn om te denken dat er geen kooi of kader is, dus dat je zelf maar moet doen wat jij denkt dat goed is. Maar dat is ook niet goed, vind ik."

Reacties

A
De inhoud van geestelijke liederen hebben een bijbels fundament nodig. Daarom is de leiding door God's Geest noodzaak, halleluja
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify