Rick

Nieuws

09 april 2019 door Patrick Goede

Rick Warren vergelijkt snelle groei in kerken met kanker

Rick Warren sprak tijdens een internationaal congres christelijke leiders toe. Hij maakte hierbij de opmerkelijke vergelijking tussen kerkgroei en kanker. "Ik ben niet onder de indruk van snelle kerkgroei, snelle groei kan kanker zijn," aldus Warren volgens de Christian Post.

"Wat ik echt interessant vind is de lange termijn, mensen die consistent Christus dienen, jaar in jaar uit. Wat ik belangrijk vind is sterk eindigen. We willen dat je de race tot een goed einde brengt. Dat je niet opgeeft. We willen dat je de finish haalt," zegt de bekende dominee die Obama ooit inzegende. 

"Je moet constant de focus op Gods liefde houden. Het voornaamste doel in je leven is niet om van God te houden. Maar om God van jou te laten houden. Jij bent het object van Zijn liefde zegt de Bijbel," aldus Rick tegen de aanwezigen op het congres.

"Zorg ervoor dat je echt bent, authentiek. Als je door God gebruikt wilt worden moet je oprecht zijn en jezelf zijn. Wees ook realistisch. God zal nooit zeggen: 'Waarom was je niet meer zoals Billy Graham?' De reden dat we doen alsof heeft te maken met het tevreden willen stellen van iedereen. Het is dwaas om te proberen wat zelfs God niet kan. God kan ook niet iedereen tevreden stellen," zegt de spreker verder.

Tot slot geeft Rick Warren zijn luisteraars een eeuwenoud advies mee: "Neem de tijd om uit te rusten en je te focussen op de eeuwigheid. Als je moe bent denk je niet aan de hemel. Dan denk je alleen aan wat je op dat moment voelt. We willen dat je kunt blijven gaan, niet dat je opgebrand raakt."

Reacties

De mooiste foto werd vroeger ontwikkeld in een donkere kamer!

Na 45 jaar gelovig zijn en veel te hebben mogen zien, komt het er op aan het religieuze denken voor jezelf weg te doen en in relatie te komen met je Schepper. Regelmatig gebed en spreken met je hemelse Vader en het van Hem te verwachten. Slechts dan kun je alles wat op je afkomt zoals ook de slechte ervaringen, een plaats geven en daar zelfs bovenuit groeien! David heeft dat geleerd en dat mogen wij ook!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify