prostitutie

Nieuws

09 april 2019 door ANP

Veertigduizend mensen steunen petitie om prostitutie strafbaar te maken

Ruim 40.000 mensen hebben de petitie Ik ben onbetaalbaar van jongerenbeweging Exxpose getekend. De initiatiefnemers willen dat betaalde seks strafbaar wordt en nemen Zweden als voorbeeld: het zogenoemde Nordic-model criminaliseert prostitutie waardoor 'seks kopen' strafbaar is.

Op de website stelt de organisatie dat veruit de meeste jongeren die in de prostitutie terechtkomen daartoe gedwongen worden door 'urgente financiële nood'.

Woensdag overhandigt de jongerenbeweging de handtekeningen van het burgerinitiatief aan de Tweede Kamer. Exxpose hoopt dat de Kamer door het burgerinitiatief gedwongen wordt het prostitutieverbod op de agenda te zetten.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is blij met dit initiatief. "In de strijd tegen gedwongen prostitutie past geen enkel taboe. Als het strafbaar stellen van hoerenlopers leidt tot minder slachtoffers van mensenhandel dan is dat dat een hele goede optie. Goed dat 40.000+ mensen die optie nu op de Haagse tafel leggen."

Ook SGP-leider Kees van der Staaij steunt dit "uitstekende initiatief". "Seks is geen handelswaar. Prostitutiebeleid Nederland is een flop. Kabinetten beloven al jaren maatregelen tegen misstanden, maar de praktijk is eindeloos getreuzel. Nu eens echt doorpakken!"

Reacties

Het valt niet in te zien waarom seks kopen verboden zou moeten worden. Enerzijds valt uit de Bijbel duidelijk op te maken dat God niet van hoererij houdt, maar anderzijds brengt een prostituée het tot voormoeder van Jezus (Rachab de hoer). Een andere voormoeder raakte alleen zwanger door seks te verkopen (Tamar). God kan er dus wel voor vergeven, heeft er voor het realiseren van Zijn plan zelfs gebruik van gemaakt. Theologen zouden het moeten afraden, geen verbod, want we moeten geen wet maken die een voorvader van Jezus in het gevang brengt.
T
In asielzoekers centra voor jongeren verdwijnen zoveel minderjarigen in de seksindustrie. Dan kan die vorm van criminaliteit beter worden aangepakt.Juda als hoerenloper

bij Tamar.Zij verleidde Juda verkleed als hoer. Waarom? Juda kwam zijn verplichting van het leviraatshuwelijk niet na. Genesis 38

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify