prairiefilms

Dagelijks leven

09 april 2019 door Jeffrey Schipper

Dit is waarom steeds meer christenen ‘prairiefilms’ kijken

Grote kans dat je er de laatste tijd veel over hoort: prairiefilms. Dat zijn films over – je raadt het al – de Amerikaanse prairie. Over tijden waarin geloof een grote rol speelde. Met huifkarren, traditionele kleding en prachtige landschappen. Steeds meer christenen weten de prairiefilm te vinden. Op christelijk streamingplatform New Faith Network zijn ze zelfs trending. En dit is waarom.

1. In prairiefilms gaat de tijd wat langzamer
Anno 2019 gaat het leven gierend snel. Telefoontjes, appjes, e-mails, werk, afspraken .. er is nauwelijks tijd. Op de prairie van vroeger is dat totaal anders. Er is meer tijd, meer rust en meer overzicht. En dat merk je in een prairieklassieker zoals ‘Where The Red Fern Grows’, over de band tussen een jongen en zijn twee honden.

2. Het geloof speelt in veel prairiefilms een belangrijke rol
In prairiedorpen is de houten kerk de centrale ontmoetingsplaats. Het geloof verbindt er buren, families en hele gemeenschappen. Een prairiefilm zoals ‘Wish You Well’ past perfect in een christelijk leven. Daarin herontdekt een meisje zichzelf, de liefde van familie en de kracht van echt geloven op het platteland van Virginia.

3. Veel prairiefilms zijn echte familiefilms
Als je nog steeds niet overtuigd bent: prairiefilms zijn echte familiefilms. Vaak kun je er met z’n allen naar kijken. De prairietopper ‘The Adventures of Ociee Nash’ bijvoorbeeld. Over de jonge Ociee die bij haar tante op het platteland terecht komt en daar van alles meemaakt.

Benieuwd naar de mooiste prairiefilms? Lees hier meer!

Reacties

Geen tijd om films te zien. En aan de zoetsappigheid van het eertijdse "Little House on the Prairie" hield ik een maagzweer en angstdromen over... ;-)REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify