Tel Shiloh

Nieuws

09 april 2019 door Jeffrey Schipper

Een Joodse nederzetting in betwist gebied is een pelgrimsoord voor tienduizenden christenen

Op de Westelijke Jordaanoever verschijnen steeds meer Joodse nederzettingen. De laatste jaren is één van die nederzettingen uitgegroeid tot een pelgrimsoord voor Amerikaanse christenen, merkt de Volkskrant op.

Het gaat om Tel Shiloh. Vorig jaar kwamen hier 120.000 mensen op af. Meer dan de helft van hen, waren evangelische christenen. Deze groep doet meer dan alleen maar bezoekjes brengen aan het Bijbelse Israël, schrijft de Volkskrant. Zij spoort president Trump aan om, in ruil voor hun stem, achter Israël te blijven staan, én betaalt fors om de zionistische droom vooruit te helpen. 

Daniel Sherman is strategisch consultant op het gebied van vrede en ontwikkeling. Volgens hem hebben de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en Trump er groot belang bij om de evangelische gemeenschap bij zich te houden. Terwijl de wereld schande sprak van de 'bezetting' en het nederzettingenbeleid, moedigden de evangelische christenen dat juist van harte aan.

Honderdduizenden christenen komen jaarlijks naar het Heilige Land om met eigen ogen te zien waar de verhalen van de bijbel zich hebben afgespeeld. De meesten van hen komen uit de Verenigde Staten, en geloven dat de wederkomst van de Messias wordt bespoedigd als het Joodse volk weer in Israël woont.

Lees hier de volledige reportage in de Volkskrant.

Reacties

H
Het draait erop uit dat alle gebieden ten westen van de Jordaan weer onder Israëlische soevereiniteit komen, dus inclusief de Gazastrook en de Golanhoogten. De Arabische bewoners van die gebieden leggen zich daarbij neer of vertrekken naar hun landen van oorsprong of elders.
REAGEER
T
Mee eens en dat is ook goed zo .
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify