Samira

Levensverhaal

11 april 2019 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: Marokkaanse Samira onderzocht alle opties en kwam uit bij Jezus

Samira is van Marrokaanse afkomst en geboren in Tilburg. Ze wordt als moslim opgevoed en krijgt de culturele en religieuze gebruiken mee. Ze gaat stiekem uit en verkent de wereld. Dan ontmoet ze God in een droom. Ze vertelt over haar reis op Groot Nieuws Radio.

“We deden mee aan de ramadan, vooral mijn moeder deed dat”, vertelt Samira dinsdag in Bij Jorieke op Groot Nieuws Radio. “Toen ik een bepaalde leeftijd had, begon ik ook mee te doen. Ik deed zeker een poging. Het wordt je gewoon meegegeven en daardoor is het normaal om mee te doen. Het hoort erbij in het Marokkaanse leven. Het komt voort uit de religie, maar ik deed het meer vanuit de opvoeding. Religie is niet gescheiden van de opvoeding.”

Toen Samira ging logeren bij een vriendin, kreeg ze ’s nachts een visioen. “Het begon bij mijn handen, die werden warm. Ze werden heter en stonden op een gegeven moment in vuur en vlam. Ik keek naar mijn handen, maar ik zag niks. Het ging door n aar mijn armen en het nam mijn hele lichaam over. Ik voelde vuur, alsof ik in brand stond. Het is alsof ik toen geestelijk wakker ben geworden. Ik raakte erg in paniek, mijn hart begon te kloppen en ik stond doodsangsten uit. Ik dacht dat ik dood ging.”

Bekijk ook onderstaand gesprek en lees hier het CIP-interview met Samira:

Klik hier om het volledige gesprek bij Groot Nieuws Radio terug te luisteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify