David Platt

Nieuws

08 april 2019 door Patrick Goede

Pastor David Platt hekelt eenzijdige focus op gebedsgenezing

David Platt, pastor van de McLean Bible Church, roept op om genezing niet langer als de belangrijkste vorm van christelijke bediening te zien. "De belangrijkste nood is iemands geestelijke gesteldheid," laat Platt aan Faithwire weten. 

Platt onderbouwt zijn verhaal met het verhaal uit Marcus 2:1-12, waarin Jezus een verlamde man geneest. De man is door zijn vrienden via het dak voor Jezus gebracht. Hij vergeeft hem allereerst zijn zonden. "Deze man was een zondaar, wat betekent dat zijn grootste nood niet zozeer genezing door God was maar heiligheid voor God."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

"Dit betekent niet dat we de mensen met fysieke beperkingen links moeten laten liggen," zegt de pastor. "Marisa, een vrouw uit onze gemeente met hersenverlamming, was gewend om in een kerk te komen waar ze geen goede faciliteiten hadden voor mensen met haar beperking. Toen ze bij ons kwam werd ze verwelkomd en werd er omgekeken naar haar fysieke noden. Op die manier kreeg ze ook de kans om Degene te ontmoeten die haar kon helpen bij het oplossen van haar grootste probleem." 

Platt besluit met te zeggen dat ziekte nooit het laatste woord heeft: "Kanker, Parkinson, ziekenhuizen en pijn hebben niet het laatste woord. Jezus heeft altijd het laatste woord!"

Reacties

Ja er gebeuren soms zaken in gemeenten, waarbij mijn tenen bij krom gaan staan. Slogans voor genezingscampagnes waar op de pamfletten stond: Kom uw genezing halen vandaag tussen 20.00 en 22.00. Evangelist die en die uit Verweggistan of waar dan ook vandaan, zal de genezingsdienst leiden. Vaak werd het lijden en zag ik beelden van mensen die uit een rolstoel werden gerukt, maar er weer in terug zakten!! Anderzijds zag ik tijdens mijn reizen mensen genezen door het eenvoudig gelovig gebed. Vraag Gods Geest om leiding en bidt voor onderscheid.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify