Elly & Rikkert

God

08 april 2019 door Jeffrey Schipper

Vijf uitspraken van Elly & Rikkert over Jezus, geloof en de dood

Elly (72) en Rikkert (72) gaan voor het laatst langs de theaters. Dat doen zij met hun show 50 jaar mooi geweest. Het AD sprak met dit bijzondere stel. CIP.nl zet een aantal boeiende uitspraken op een rijtje.

  • Elly: "Zonder het geloof was ik nu dood geweest. Ik was van plan er een einde aan te maken. We schotelden ons publiek - al die jonge mensen op kleedjes in jeugdcentra - één grote leugen voor met onze lieve liedjes over vrede en een sprookjeswereld. We belazerden die mensen, zo voelde ik dat."
  • Rikkert: "Jezus was en is voor ons de combinatie van volmaakte liefde en waarheid. Maar we wisten: als we die volgen, heeft dat consequenties. Zo staat het ook in de Bijbel. Jezus zegt: als je mij volgt, moet je er rekening mee houden dat je problemen krijgt."
  • Rikkert: "Sinds we Jezus volgen, is het logisch dat we ook over hem zingen. Maar we spelen niet voor een bepaalde doelgroep of geloofsrichting, we spelen voor mensen, overal waar we worden gevraagd. Iedereen die naar ons wil luisteren, is welkom. We willen niet ten koste van alles een zo groot mogelijk publiek bereiken. We zijn niet van die showbizz-types."
  • Over de dood - Elly: "Sinds de keer dat ik na een operatie een bijna-doodervaring had ben ik niet meer bang voor de dood. (...) Als klein meisje dacht ik dat dood zijn betekende dat je heel diep gaat slapen en dat je dan een mooie droom krijgt die nooit ophoudt. Dat vind ik nog steeds een heel mooie gedachte."
  • Over de dood - Rikkert: "Misschien is het een andere dimensie waar tijd en ruimte niet bestaan. Boventijdelijk, daar bestaan geen woorden voor, omdat het ons verstand te boven gaat. Of we straks God ontmoeten? Dat denk ik wel. Engelen? Waarschijnlijk, maar ik heb geen idee hoe ze eruitzien."

Bekijk ook onderstaande video en lees hier meer op de site van het AD:

Reacties

Mooi, Ellly en Rikkert! Een afsluiting is altijd een nieuw begin. Veel zegen!
REAGEER
H
In oktober ga ik jullie concert bezoeken, ik heb er nu al zin in.

Ook bezocht ik Rikkert's theatertour, wat een heerlijk kleinschalig feest, en wat heb ik keihard gelachen!Ik ben de Here dankbaar voor deze prachtige mensen, God is goed!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify