Nico Drost

Nieuws

05 april 2019 door Jeffrey Schipper

Video: maak kennis met het kersverse ChristenUnie-Kamerlid Nico Drost

Het was vorige week weer een bijzondere dag voor de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Stieneke van der Graaf gaat de fractie tijdelijk verlaten vanwege haar zwangerschap en ze wordt enkele maanden vervangen door ons kersverse Kamerlid Nico Drost. Bekijk een korte terugblik!

Reacties

H
Politieke partijen denken vaak met leuke vrouwen meer stemmen te kunnen halen, maar dat is een vergissing. Soms trekt zo'n vrouw wat extra stemmen, maar het effect houdt zelden lang aan. Bovendien blijkt hier minachting voor de kiezer uit. Politieke partijen horen capabele mensen aan te trekken en geen leuk uitziende kandidaten. Dat laatste is een negatief bijeffect van de televisie. Bovendien is het beter geen vrouwen in de vruchtbare leeftijd aan te stellen.
H
Je krijgt dan een fractie met overwegend mannen, maar wat is daarvan het nadeel? Ik denk dat zo'n fractie veel beter zal functioneren dan een fractie met overwegend vrouwen. Mensen die zelden nadenken, zullen me nu vragen: waarom denkt u dat? Maar mijn antwoord is dan als altijd: probeert u eerst zelf eens na te denken alvorens te reageren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify