Willem Lingeman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Echtscheiding en hertrouwen: wat heeft de uitzonderingsregel tot ons te zeggen?

In veel kerken wordt bij echtscheiding en hertrouwen met een andere partner de zogenaamde 'uitzonderingsregel' gehanteerd. De 'uitzonderingsregel' is gebaseerd op Mattheüs 19:9. Wat heeft deze 'uitzonderingsregel' tot ons als christenen te zeggen? Willem Lingeman, auteur van 'Verbonden voor het Leven', geeft antwoord in onderstaande video.

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Willem Lingeman:

Reacties

W
Toen mijn man mij34 jaar geleden verliet, heeft God mij persoonlijk een beloning gegeven. Dat bleek een vrijgezellen man te zijn uit onze volle evangelie gemeente. Toch wilden wij allebei een bevestiging van God krijgen, anders hadden we het niet aangedurfd. God heeft onze gebeden verhoord en heeft mij in Oostenrijk en mijn man hier in Nederland in dezefde nacht duidelijk gemaakt dat wij een cadeau van Hem kregen en zo hebben wij de stap aangedurfd. Wst wij meekregen was: Eben Haezer en dat betekent: tot hiertoe heeft de Heer ons geholpen . Ine
Best een pittige boodschap, dat hertrouwen na echtscheiding niet naar Gods wil is. Maar (m. i.) wel een boodschap die recht doet aan wat Jezus en Paulus hierover hebben gezegd. Het lijkt weinigen op te vallen dat er een grote tegenspraak ontstaat met andere schriftplaatsen als je in Mat. 19:9 een soort uitzonderingsclausule leest. Het is een moeilijk en pijnlijk thema.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen