Kees van Helden

Nieuws

04 april 2019 door ANP | NU.nl

Vrijwilligers Schreeuw om Leven stoppen tijdelijk met acties vanwege bedreiging

Stichting Schreeuw om Leven schort de acties bij abortuscentra op. Naar eigen zeggen omdat vrijwilligers zijn bedreigd en agressief zijn bejegend. Schreeuw om Leven meldt dat de acties worden hervat als de vrijwilligers weer "veilig kunnen waken bij abortuscentra''.

Eerder dit jaar meldden abortusklinieken dat ze steeds vaker hinder hadden van anti-abortusactivisten voor hun deur. Vrouwen die zich voor een abortus meldden zouden zich geïntimideerd voelen door de demonstraties van bijvoorbeeld Schreeuw om Leven.

Zelf stelt Schreeuw om Leven dat van intimidatie of hinder geen sprake is. "Onze medewerkers bij de abortuscentra attenderen vrouwen op een respectvolle en liefdevolle wijze op alternatieven voor een abortus."

Volgens Schreeuw om Leven groeide de aandacht in de media en de politiek voor "het waken" bij abortuscentra na een uitzending van EenVandaag half januari. "Dit heeft ervoor gezorgd dat Schreeuw om Leven dreigmails ontving en voorbijgangers zich agressief gedroegen bij de kliniek tegenover de vrijwilligers. Hiervan is melding gemaakt bij de politie en lokale overheid.'

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei vorige week nog dat hij contact met abortusklinieken heeft over wangedrag van betogers. Hij pleit voor bufferzones bij de klinieken, zodat de activisten op afstand gehouden kunnen worden.

Tegenover NU.nl laat Schreeuw om Leven-directeur Kees van Helden (foto) weten dat de acties van de organisatie weer worden hervat als er meer duidelijkheid is over de veiligheid van de medewerkers.

Reacties

A
Wie waren en ZIJN onze bijbelse voorbeelden bij satanisch ONRECHT in God's Schepping?

1e Jezus/God zelf ivm de bestemming van zondaars.

2e Noach met de 8, mensheid gered.

3e Mozes met Israel, zegen voor de volken, wereld.

4e David als man God's, als kwetsbaar, standvast mens.

5e Profeten die God's geliefd volk Israel leiden.

6e Vele broers in Jezus op de branstapel.

7e evangelisten, en wakers tegen onrecht nu in 21e eeuw.

Moord is onrecht....... Nederland wordt WAKKER.... Jezus komt spoedig, halleluja, maranatha.

Shalom
Abe de Jong: u bent vermoeiend. Als ik mensen zoals u lees, word ik eerlijk gezegd bang (en ik meen ook de Geest te hebben)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify