Asia

Nieuws

04 april 2019 door Patrick Goede

Britse regering boekt voortgang in vrijlating Asia Bibi

Asia Bibi is nog steeds niet vrijgelaten. De christelijke moeder uit Pakistan die in oktober werd vrijgesproken van godslastering in Pakistan zit nog altijd vast. De minister van Buitenlandse Zaken vertelde het Britse parlement in een update dat de veiligheid en een veilig onderkomen voor Asia Bibi de hoogste prioriteit heeft, dat meldt Faithwire.

De Britse regering lag nogal onder vuur vanwege het keer op keer weigeren van de asielaanvraag die Bibi aan hun adres deed. Toch is staatssecretaris Jerermy Hunt positief over de voortgang van de gesprekken met de Pakistaanse regering. "We maken belangrijke stappen en hebben talloze persoonlijke gesprekken met de Pakistaanse regering," zegt hij daarover.

Het tot dusverre weigeren van Bibi's asielaanvragen zou te maken hebben met angst voor de onrust die zou kunnen ontstaan bij het toelaten van Asia Bibi tot het Verenigd Koninkrijk. "We zijn bekend met extremistische acties en zien Pakistan iet als de meest veilige optie voor Bibi," zegt Sajid Javid, secretaris van binnenlandse zaken. De raad van moslims liet in een reactie hierop weten geen problemen te verwachten met de komst van Bibi naar het land.

Asia Bibi verblijft nu in het huis van bewaring in de buurt van Karachi. Haar toestand verslechtert en ze heeft last van een lage bloeddruk. We blijven haar proces volgen en voor haar bidden. 


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
- Verwarring alom: Asia Bibi is nog altijd in Pakistan
Meer over Asia Bibi »

Reacties

T
In Pakistan houden de islamieten elkaar in de klem.Angst is duidelijk aanwezig in deze zaak. Het bedreigen heeft als effect dat Bibi nog niet vrij is.

Islam betekent onderwerping. De onderworpenen, de islamieten gebruiken alle middelen om christenen het leven zo moeilijk mogelijk te maken.In Pakistan werd een professor door een van zijn studenten vermoord vanwege wat hij beschouwde als anti=islam opmerkingen.

https://www.youtube.com/watch?v=FpJLElyloYs
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify