Dr. G. A. van den Brink

God

04 april 2019 door Jeffrey Schipper

HHK-predikant kritisch over landelijke kerken: "Paulus schreef nooit brieven naar nationale kerkverbanden"

"Landelijke kerkverbanden krijgen in Nederland te veel nadruk. In de Bijbel ligt de focus veel meer op plaatselijke gemeenten. De brieven van Paulus gingen nooit naar een kerkverband, maar naar een lokale gemeente," zegt dr. G. A. van den Brink in een nieuwe video van Geloofstoerusting.

De hersteld hervormde predikant verwijst ook naar het beroepingswerk. "Kerkverbanden zoals de Gereformeerde Gemeenten (GerGem) en Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) tellen heel weinig predikanten. Menselijk gesproken is de keuze heel beperkt en als kerk ben je verplicht om je tot een selecte groep predikanten te beperken. Daar komt bij de een synode besluiten kan nemen over het zingen van bepaalde liederen of het lezen van een Bijbelvertaling." Volgens Van den Brink kan het gemeenteleven daardoor beperkt worden.

In het boek Wat is een gezonde gemeente? gaat Mark Dever in op de kenmerken van de gezonde gemeente. Het boek Wat is een gezond gemeentelid van Thabiti Anyabwile geeft antwoord op de vraag wat een gezond gemeentelid is. 

Bekijk de video en klik hier om de boeken te bestellen:

Reacties

"Paulus schreef nooit brieven naar nationale kerkverbanden". Waren die er dan al? Voor hetzelfde geld kan je stellen "dat Paulus nooit z'n brieven verstuurde via
(Sorry, te vlug verstuurd): "dat Paulus nooit z'n brieven verstuurde via DHL"...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify