Pieternel

God

04 april 2019 door Wijnand Voogdt, OnMission

Op bezoek bij Xplore Mission: Apenkoppen, stierenballen én een vertrouwde rol Mentos

Vier zendingsorganisaties organiseerden eind maart samen het Xplore Mission-weekend. In een oud kloostergebouw in Beugen dompelden 25 zendingzoekers zich onder in het missionaire leven. De redactie van OnMission ging langs…

‘I have no idea’
We schuiven aan bij de zondagochtenddienst. Het Beugense klooster – dat tegenwoordig dienst doet als zendingsschool (Cornerstone) en campus voor studenten en medewerkers – beschikt over een kerkzaaltje waar we nu met zo’n 35 mensen in een kring zitten. We bidden, zingen een paar liederen en mijmeren over een gebed van Thomas Merton. Het begint met ‘My Lord God, I have no idea where I am going, I do not see the road ahead of me’ en eindigt hoopvol ‘I will not fear, for You are ever with me’. Zou dit het gevoel van de deelnemers een beetje verwoorden?

De zending in, met hart voor doven
De deelnemers van Xplore Mission volgen dit hele weekend workshops en praten na in kleine groepjes. Bij elkaar vinden ze veel herkenning, hoewel de een net begint te snuffelen aan een toekomst in de zending en de ander al een duidelijke route voor zich ziet. Dat geldt bijvoorbeeld voor de 29-jarige Pieternel, ze neemt voor de tweede keer deel aan Xplore Mission. Twee jaar geleden wilde ze meer weten over het ‘zendingsgebeuren’ en was ze nog volop bezig met haar lerarenopleiding gebarentaal. Deze keer heeft haar deelname een concrete insteek en bevindt ze zich in de sollicitatieprocedure bij Wycliffe Bijbelvertalers. Tijdens het weekend geniet ze ervan om met gelijkgestemden op te trekken en zich te verdiepen in zending. Ook helpt dit weekend in de voorbereiding op haar uitzending, mogelijk dit najaar naar het ‘Global Sign language team’ in Roemenië.

Wat is nou eigenlijk het Goede Nieuws?
Zendingswerker Klaas spreekt de aanwezigen vanmorgen toe. Hij vraagt ons na te denken over wat nu eigenlijk het ‘Goede nieuws’ is en laat een Bible project-filmpje van ‘the Gospel of the Kingdom’ zien. Tijdens het kijken fluistert een deelnemer in onze richting: “Mooi he? Het Goede Nieuws gaat in de Bijbel altijd over de terugkeer van een koning!”

Meer weten? Lees hier het complete verslag!

Lees hier meer over het werk van OnMission!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify