Vietnam

Nieuws

03 april 2019 door Jubilee Campaign

Jubilee Campaign kaart christenvervolging door Vietnamese overheid aan bij VN

Bij de veertigste sessie van de VN-Mensenrechtenraad heeft Jubilee Campaign het probleem aan de kaak gesteld van de Hmong- en Montagnard-bevolkingsgroepen in Vietnam. Deze twee etnische groeperingen hebben altijd met discriminatie te maken gehad, maar sinds zij zich tot het christendom bekeerden is daar de laatste twintig jaar nog extra vervolging bij gekomen.

Jubilee Campaign USA organiseerde samen met ‘Boat People SOS’ (BPSOS)* een side-event tijdens de vergadering over mensenrechten in Vietnam, en legde een mondelinge verklaring af bij de plenaire vergadering van de Mensenrechtenraad.

Bestaan ontkend
Meer dan tienduizend christenen van de Hmong- en Montagnard-gemeenschappen zijn door de Vietnamese overheid stateloos gemaakt. De autoriteiten weigeren hen te registreren als wettige burgers, waardoor zij in constante onzekerheid leven.

Zonder registratie kunnen Hmong-christenen geen ID-kaart aanvragen of solliciteren, en getrouwde stellen krijgen geen huwelijkscertificaat. Bovendien kunnen hun kinderen zich niet laten inschrijven op school. Er zijn generaties van Hmong-christenen die geen onderwijs hebben gekregen, omdat de lokale overheid weigert om hun bestaan te erkennen.

Om te overleven zijn de Hmong en de Montagnards gedwongen om aan de rand van de jungle te wonen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify