Nieuws

03 april 2019 door Jeffrey Schipper

CGK Driebergen ziet ds. A. C. Uitslag graag komen

In de zoektocht naar een nieuwe predikant is de christelijke gereformeerde gemeente (CGK) in Driebergen uitgekomen bij ds. A. C. Uitslag (Urk-Eben Haëzer, foto). Gemeenteleden gaven de predikant uit Urk meer stemmen dan ds. A. J. T. Ruis uit Rotterdam-Kralingen.

Uitslag staat sinds 2008 op de Urker kansel. In 2016 bedankte de CGK-predikant voor een beroep uit Damwoude. De gemeente in Driebergen is vacant omdat ds. L. W. van der Meij in 2017 werd afgezet. Lees ook: Vijf vragen naar aanleiding van afzetting CGK-predikant.

De gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Dalfsen-Oost verwelkomt binnenkort een nieuwe dominee. Ds. K. Beiboer heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van zijn gemeente in Amersfoort-Nieuwland. In Dalfsen zocht men een nieuwe dominee omdat ds. M. van Loon vorig jaar naar Wezep vertrok.

In de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Bergen op Zoom kan ds. L. M. van der Veen (Gorinchem) voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Deze gemeente zoekt een dominee omdat de ziekte van Parkinson ds. T. de Boer het werk onmogelijk heeft gemaakt.

Ds. E. T. van de Kamp blijft trouw aan zijn gemeente in Nieuwegein. De gereformeerd-vrijgemaakte predikant heeft bedankt voor een beroep uit Hoogezand-Sappemeer. In het hoge Noorden zoekt men een nieuwe dominee omdat ds. H. J. Lopers vorig jaar verhuisde naar Nieuwerkerk aan den IJssel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify