God

03 april 2019 door Jeffrey Schipper

Juf Ank: 'Weer een onschuldig iemand aan het kruis genageld'

Volkert sloeg bij De Luizenmoeder door een ruit nadat hij zich verraden voelde door wie hij het meeste liefhad. 'Weer een onschuldig iemand aan het kruis genageld' zei juf Ank. Ds. Otto Grevink schreef een blog over de meest recente uitzending van De Luizenmoeder.

"Het begon onschuldig. Een dochter van een van de moeders had gezien dat Volkert de broek omlaag trok in de wc van de dochter van Hannah. Wat logisch zijn werk was werd door moeders nu in een heel ander licht gesteld. Hij zal toch niet? Voor de zekerheid dan maar kiezen voor je kind? Ook al wordt iemand voor het leven beschadigd? The Passion volgens De Luizenmoeder ging over het gemak waarmee we mensen veroordelen en framen; er van alles bij halen, waardoor iemand een gevaar wordt. En onschuldig veroordeeld wordt. Terwijl het in eerste instantie duidelijk was dat het nergens op sloeg.

De oproep tot bezinning van juf Ank was geen pleidooi om misbruik onder het tapijt te vegen of in de doofpot te stoppen. Natuurlijk moeten we alert blijven en geloof je slachtoffers altijd. Maar hier was geen slachtoffer. Juf Ank riep op tot bezinning. Om eerst na te denken voordat je iemand veroordeelt."

Waarop had jij je meer willen bezinnen of anderen zich meer moeten bezinnen? Hoe bezin jij je richting Pasen? Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Bekijk hier de laatste aflevering van De Luizenmoeder.

Reacties

In voorstukje al gezien dat er een kruis werd opgetuigd waarbij "kruisigt hem" geroepen werd.

Deze serie staat bekend om satire en kan niet over mijn hart verkrijgen om het mooiste geschenk wat je in je leven kan krijgen, de verlossing van zonde door het offer van Christus, in zo'n serie gebruikt te zien worden (ook al zit er op een of andere manier een boodschap aan). Het kruis van Christus is te waardevol om "zo maar" te gebruiken. En zeker niet door mensen die in hun hart niet de verlossing en vrede van God ervaren hebben (zie the passion)!
REAGEER
H
Ach wie bepaalt hoe de boodschap verkondigd moet worden? Dan doen mensen die er een bepaalde waarde aanhechten. Dat mag natuurlijk. Maar ook deze vorm mag er zijn. Dit maakt het weer op een andere manier bespreekbaar en op deze manier komen er weer anderen ermee in aanraking. Mensen zonder dogma's en regeltjes vanuit hun kerkelijke achtergrond kijken vaak veel vrijer hierna. Eigenlijk heel mooi! Niet oordelen... is de boodschap.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify