Kees van der Staaij

Nieuws

03 april 2019 door Jeffrey Schipper

RTL-columnist: "Zonden van Van der Staaij met de mantel der liefde bedekt"

"Het is opvallend hoe Kees van der Staaij door andere partijen met fluwelen handschoenen wordt aangepakt," stelt Jos Heymans, politiek columnist van RTL Nieuws.

Vorige week waarschuwde de SGP-leider in het buitenland voor nieuw Nederlands ‘exportproduct’: het meerouderschap. Van der Staaij is een felle tegenstanders van meerouderschappen. Hij vindt dat belangen van kinderen ondersneeuwen bij meerouderschap. In zijn column wijst Heymans ook op Van der Staaijs morele steun aan demonstranten van een anti-abortusclub die vrouwen op weg naar een abortuskliniek intimideert.

Heymans: "Veel 'zonden' van Van der Staaij worden met de mantel der liefde bedekt, of het nu gaat om de doodstraf die de SGP jarenlang heringevoerd wilde zien, zijn orthodoxe standpunten over euthanasie en homohuwelijk of over de rol van de vrouw in de politiek. De SGP liet pas vrouwen toe, toen de partij op de vingers werd getikt door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens."

De columnist vindt het opvallend dat Thierry Baudet, de voorman van Forum voor Democratie, het veel zwaarder te verduren heeft. Premier Rutte vond het "bizar" dat Forum een meldpunt opende voor klachten over indoctrinatie in het onderwijs. Heymans: "Bizar, dat heeft Rutte nog nooit tegen Van der Staaij gezegd (...) De standpunten en opmerkingen van Van der Staaij zijn ook niet altijd even fris, maar om een of andere reden blijft de SGP-leider altijd verschoond van ophef."

Lees hier de volledige column van Jos Heymans.

Reacties

G
Mag de heer van der Staaij misschien ook nog een mening hebben? Of moet hij de heer Heymans daarvoor eerst toestemming vragen? We hebben de mond vol over vrijheid van meningsuiting, maar dat moet dan wel onze eigen mening zijn. De monden van christenen met hun 'achterhaalde ethische opvattingen', moeten blijkbaar gesnoerd worden.
Dat zal meneer columnist niet ontkennen, maar hij maakt de vergelijking naar andere politici waarvan de mening ook afwijkt en die veel sneller "aangepakt" worden.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify