theoloog

God

05 april 2019 door Dick van den Bos

David Heek test aanbiddingsmuziek: "Ik probeer geen zeiktheoloog te zijn"

Theoloog David Heek en spreker Karim Landoulsi becommentariëren in deze video diverse aanbiddingsliederen. David heeft als theoloog niet zoveel met de moderne aanbidding, terwijl Karim er als enthousiaste gelovige helemaal in op kan gaan.

Elevation Worship: Halelujah here below
Na het luisteren, zegt David Heek: "Het is niet heel origineel. Je bidt met de engelen mee wat God gedaan heeft, en dat herhaal je dan heel lang." Karim ziet dit lichtelijk anders. "God is zo groot, mooi en interessant, elke keer is er wel weer een reden om Hem groot te maken."

David vindt vooral de inhoud belangrijk, en dat mist hij in dit lied. "Als ik kijk naar de laatste vijf psalmen in de Bijbel, hoe weinig er herhaald wordt, dat is ongelofelijk. Het begint met halleluja en het eindigt ermee, dat is het enige. En wij moeten het dertig keer herhalen, ik snap dat niet."

ICF: Only Jesus:
David: "Ze zingt iets over de wonden van Jezus, de grootheid van Gods liefde en de grootheid van Jezus. Ja, dat vind ik mooi. Ik proef wel een verheerlijking van twijfel. Alsof een christen die niet twijfelt geen christen is. Ik denk dat het allebei kan, ook een christenleven zonder veel twijfel."

Karim: "Ik snap dat twijfel in je leven kan spelen, maar ik heb zelf niet de behoefte om dat in een lied te uiten. Ik heb daar dus wat minder mee."

David Heek besluit de video dat hij alle aanbiddingsmuzikanten in hun waarde wil laten. "Mensen maken hun muziek, laat dat maar lekker zo zijn. Prima! Ik wil niet een zeiktheoloog zijn."

Ik wil niet zo'n zeiktheoloog zijn. Mensen maken hun muziek, laat het maar lekker zo zijn. Prima! Ik wil niet een zeiktheoloog zijn. 

Reacties

Het zou me niet verbazen als Psalm 150 destijds 30x herhaald werd. David danste in zijn hemmetje voor de muziek uit. Dat deed hij niet bij een psalm of lofzang van hooguit 1 minuut. Zijn conditie was beslist beter.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify