Bijbel

Nieuws

04 april 2019 door Patrick Goede

Na gruwelijke berichten ook goed nieuws uit Nigeria: Bijbel in meer dan 250 talen vertaald

De afgelopen jaren zijn christelijke Nigerianen meermaals het slachtoffer geworden van terreur en vervolging. Islamitische groeperingen zoals de herders van Fulani hebben verschillende aanslagen gepleegd en ook zijn er veel politieke strubbelingen. Ondanks dit alles maken de christenen in het land een bloeiperiode door, dat meldt Faithwire

Er zijn veel organisaties actief die de verspreiding van Bijbels mogelijk maken, zo ook Wycliffe Associates. Zij werken nauw samen met lokale pastors om de Bijbel in meer dan 250 dialecten vertaald te krijgen. 

Nu er zoveel christenen vermoord worden, trekken de verschillende kerken meer dan ooit naar elkaar toe. "Een pastor merkte op dat hij nog nooit zoveel verschillende vertegenwoordigers van verschillende groepen bij elkaar gezien had. Ze zijn voor tientallen jaren met elkaar in verbitterde conflicten terecht gekomen. Ze wilden eerst niet met elkaar praten maar God heeft hun harten zacht gemaakt," zegt Bruce Smith, CEO van Wycliffe Associates. 

Mensen klampen zich vast aan het geloof in deze moeilijke tijden in Nigeria. We blijven hierover berichten en onze gebeden gaan naar hen uit. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify