Israëlische wijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 april 2019 door De Telegraaf

Drankenhandelaar in Den Haag bedreigd vanwege verkoop Israëlische wijn

Drankenhandelaar Ofran Badakhshani uit Den Haag wordt bedreigd omdat hij Israëlische wijn en de wodka Rumi verkoopt. Dit schrijft De Telegraaf.

Toen Turkse media begonnen te schrijven over zijn wodka Rumi begonnen de bedreigingen, laat Ofran weten in gesprek met de grootste krant van Nederland. De drank is vernoemd naar Jalalludin Rumi, een beroemde, 13e eeuwse Perzische, islamitische dichter, filosoof en mysticus. Dat is tegen het zere been van veel Turkse moslims, vertelt Badakhshani aan de krant.

"Ik word gebeld, krijg e-mails: ’We zorgen dat dit gaat ophouden, we zullen je vinden, hier kom je niet mee weg’," vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Ook komen er groepjes Turken bij hem langs. “Telkens een man of twee, drie; mensen die ik nooit eerder heb gezien, die dan rondhangen bij de wodka en met elkaar in het Turks smoezen."

Naar aanleiding van zijn Israëlische wijnen krijgt Ofran brieven van organisaties die zich met Palestina bezighouden, die vinden dat dat niet kan. De drankhandelaar moest zijn winkel zelfs drie dagen sluiten, en heeft inmiddels camera's geïnstalleerd en politietoezicht gekregen.

Reacties

Laten we net als bij de HEMA, deze zaak "leeg" kopen.

Mensen beantwoord deze (psychologische) terreur, met dat wat de bedreigers juist niét willen: Israëlische wijn kopen!
J

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.