gevangene

Nieuws

02 april 2019 door Patrick Goede

Man die zijn twee dochters en vrouw vermoordde zegt God gevonden te hebben

In Colorado is een gevangene die zijn vrouw wurgde en zijn twee dochters vermoordde, tot bekering gekomen. Christopher Watts werd vorig jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder kans op voorwaardelijke vrijlating. Ook kreeg hij nog eens 48 jaar cel voor het onderbreken van de zwangerschap van zijn vrouw, dat laat de Christian Post weten. 

Onlangs werd hij ondervraagd in de gevangenis en gaf hij te kennen zich bekeerd te hebben tot het christelijk geloof. "Ik had nooit gedacht dat ik een liefdevolle relatie met God zou kunnen hebben, zoals ik die nu heb. Maar ik had gehoopt dat niemand daar zo'n prijs voor had hoeven betalen."

"Er was hier een kerkdienst waar de spreker vertelde dat je niet bepaald hoeft te worden door één moment in je leven. Mensen doen dan dat wel. Ze weten niet wat er vooraf gaat en ook niet wat er later nog kan gebeuren," aldus gevangene Watts. Hij leest naar eigen zeggen dagelijks uit de Bijbel.

Christelijke coryfee John Piper werd naar de kwestie gevraagd door een moeder die het nieuws over de veroordeling op de voet gevolgd had. "Is het verkeerd van mij dat ik wil dat zo iemand mijn Jezus niet kent? Geloof je echt dat hij vergeving kan ontvangen en het Koninkrijk van God mag binnen gaan?" vroeg ze hem. 

In een reactie legt Piper uit dat het onbegrip over ongerechtigheid juist is. God zegt in de Bijbel dat wraak Zijn zaak is. Ook verwijst hij naar de man naast Jezus aan het kruis die vergeving ontving. "De sleutelvraag hierin is of mijn verontwaardiging over het feit dat een moordenaar gered kan worden groter is dan mijn verbazing dat ikzelf gered ben en de hemel mag binnen gaan?" 

Reacties

J
Wie hier intuint is wel heel naïef..ik zie veel Christenen de meest erge dingen doen en dan met name in de jeugdzorg in Nederlans maar dit slaat alles.
H
Een kleine nuance lijkt me hier wel op zijn plaats. De mensen waar Johan het over heeft NOEMEN zich misschien wel Christenen maar als ze, zoals jij zegt, "de meest erge dingen" doen, bewijzen ze hiermee dat ze het niet zijn. Wel is het zo dat dit altijd kan veranderen als je door God's genade tot de ontdekking mag komen dat je gezondigd hebt en hiervoor vergeving vraagt.

Dan is Zijn genade onbeperkt!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify