ontmoetingsdag

God

02 april 2019 door Israël en de Bijbel

Wat weet jij over ultra-orthodoxe joden? Kom naar de ontmoetingsdag!

"We zien ultra-orthodoxe Joden vaak op afbeeldingen bij de Klaagmuur, maar wat weten we over hen? We hebben ons er in de afgelopen jaren in verdiept. Ik ben zelf naar het New Yorkse Brooklyn geweest, waar om de 50 meter wel een synagoge staat", aldus de zegsman in deze video van Israël en de Bijbel. Deze organisatie organiseert op 30 mei een ontmoetingsdag in Ede, met als onderwerp 'Hart voor de Charediem'.

Enkele vragen die besproken worden, zijn:

We willen Joodse mensen hun eigen boek, de Bijbel, teruggeven. God gebruikte hen om de Bijbel te schrijven en zorgvuldig over te leveren. Tegenwoordig hebben veel Joodse mensen zelf geen Bijbel in huis. Uit liefde en dankbaarheid willen we hen het Woord teruggeven.
  • Hoe oud is het ultra-orthodoxe jodendom?
  • Welke subgroepen zijn er?
  • Hoe in het leven?
  • Hoe ervaren ze wereld om hen heen?
  • Wat kunnen we van ze leren?

Bekijk de video en klik hier voor meer informatie over de ontmoetingsdag:

Reacties

K
Soms denk ik wel eens: wat heeft het ultra-orthodoxe Joodse geloof voor raakvlakken met hoe ik het geloof probeer te interpreteren ? Als ik ooit tijd heb, ga ik eens een studie maken van de periode tussen het vertrek van de Romeinen uit ons land, en de komst van de eerste predikers als Liudger en Bonifacius. Zie vervolg.
REAGEER
K
Ik denk wel eens: in plaats van een Joods-christelijk geloof, is het toch ook en vooral een christelijk geloof met duidelijk aanwijsbare, en talrijke, Romeins-/Germaanse invloeden. Kijk naar de christelijke feestdagen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify