Manu Keirse

Nieuws

01 april 2019 door EO

Nieuw: Podcast met ‘een van de belangrijkste rouwdeskundigen’

Vanaf 11 april start een nieuwe podcastserie van de EO. De ‘Ik mis je’-podcast is een serie van intieme gesprekken over rouw, verdriet én hoop. De Vlaamse rouwdeskundige Manu Keirse gaat in gesprek met mensen die moeten leren leven met verlies en gemis. Keirse werd door ‘Psychologie Magazine’ omschreven als een van de belangrijkste rouwdeskundigen van de Benelux.

Het doel van de podcast is herkenning, troost, inzichten en inspiratie bieden voor iedereen die op een of andere manier met verlies te maken heeft. Boven alles moet het aanvoelen alsof de microfoons er niet bij zijn. Vandaar dat de gesprekken spontaan zijn en de aflevering in één keer is opgenomen.

De manier waarop rouwdeskundige Keirse de gesprekken aangaat is anders dan het traditionele beeld dat we hebben van rouwgesprekken. Wat hem betreft bestaat er niet zoiets als rouwverwerking: “Je kunt hoogstens een verlies overleven.”

Manier van luisteren
Luisteren naar de podcast voelt aan als een inkijkje in de therapiekamer van Keirse. Voor de rouwdeskundige is vooral het verhaal van de gast belangrijk, luisteren moet je repetitief doen volgens hem: “Je moet luisteren naar de mensen. En als men goed geluisterd heeft, wat moet men dan doen? Luisteren. Als men nog eens geluisterd heeft, dan raad ik mensen aan: probeer dan nog eens te luisteren. Dán hoor je waar het vast zit bij mensen.”

Dat mensen hun verhaal kwijt kunnen is volgens Keirse essentieel: “Mensen in rouw krijgen zo weinig de kans om nog eens hun verhaal te vertellen. Iedereen heeft het al gehoord. Niemand durft het onderwerp meer aan te raken.”

Met de podcast heeft ‘Ik mis je’ een nieuw kanaal om het verhaal van troost te vertellen. Luisteren kan via Ikmisje.tv, Spotify, iTunes en SoundCloud.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify