Francis

Levensverhaal

02 april 2019 door Jeffrey Schipper

Francis groeide op in een sloppenwijk en verloor zijn moeder: "Ik dank God voor de kerk"

Francis groeide met zijn broertjes en zusjes op in een sloppenwijk in Nairobi, Kenia. Zijn vader had het gezin verlaten, zijn moeder probeerde zo goed en zo kwaad als het ging voor haar kinderen te zorgen. Toen zij overleed, dacht Francis dat alles verloren was. Maar niets bleek minder waar.

Compassion bevrijdt kinderen van armoede in Jezus' naam. Kinderen zijn de grootste slachtoffers van extreme armoede. Geweld, uitbuiting; het is realiteit, het gebeurt. Maar Jezus laat hen niet in de steek.
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Compassion

“Ik groeide op als een jongen die zich afgewezen voelde en geen liefde ontving. Iedere dag ging ik er vanuit dat ik met honger zou gaan slapen,” vertelt Francis. “God zorgde ervoor dat mijn moeder bij de kerk terechtkwam. Ze was op zoek naar een schoonmaakbaantje en vond die op het Compassion-project dat gehost werd door de lokale kerk. Als kind werd ik opgenomen in het project. Ik weet niet waarom, maar ik geloof dat het Gods idee was. Het voelde als Kerst, om naar een plek te kunnen gaan waar het zo vredig was.”

De kracht van de lokale kerk
“Toen mijn moeder overleed, dacht ik dat alles verloren was. Maar mensen uit de kerk kwamen ons opzoeken en lieten ons weten dat we er niet alleen voor stonden.” Compassion is een organisatie die kinderen bevrijdt uit armoede, in Jezus’ naam en doet dit altijd in samenwerking met lokale kerken. Lokale medewerkers weten als geen ander wat de gevolgen van extreme armoede kunnen zijn en kennen de omgeving en de mensen.

"De kerk is er om Jezus te zijn voor de mensen die Hem nog niet kennen. Ik dank God voor de kerk."

Gods liefde tastbaar maken
Een kerk die een Compassion-project gaat hosten moet een stabiele kerk zijn met gezond leiderschap. Ze moet een bestaande, concrete visie op kinderwerk hebben, en willen samenwerken voor een lange periode. Alleen dan kunnen er een duurzame verbinding worden aangegaan. Wanneer een kerk een project start, is het in staat een plek te creëren, zoals geen andere hulpverlener dat kan. Het is een plek waar Gods liefde tastbaar wordt. Voor kinderen, maar ook voor hun gezinnen. Ouders krijgen trainingen en er is extra hulp in de vorm van medische zorg, voedsel en schoon drinkwater. Ook besteden deze kerken veel extra tijd en zorg aan de jeugd. Juist in sloppenwijken of op andere plekken waar veel extreme armoede is de kerk een baken van hoop.

Bij Jezus horen
Francis: “De kerk veranderde mijn perspectief voor het leven. Ik ontdekte dat er geweldige, liefdevolle mensen bestaan. De wereld was niet wat ik altijd had gedacht. Ik wilde de God leren kennen deze mensen kenden. Toen ik een jaar of 10 was maakte ik een keuze: ik wilde bij Jezus horen. De kerk is er om Jezus te zijn voor de mensen die Hem nog niet kennen. Ik dank God voor de kerk.”

Bekijk het verhaal van Francis:

Raak betrokken bij een van de programma's van Compassion!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify