Tien geboden

God

01 april 2019 door Royal Jongbloed

Godsdienstdocent werkt in nieuw boek de Wet uit voor jongeren

Onlangs verscheen Leer mij Uw weg, van de hand van Bram van der Horst bij uitgeverij Groen. Dit is het eerste deeltje van een serie van drie over de praktijk van het leven voor jongeren en jongvolwassenen.

Op 12 april a.s. wordt het eerste deel gepresenteerd in een bijeenkomst in De Rank te Kampen.

De basis van het boekje wordt gevormd door de Tien Geboden. Door de Wet die God 3500 jaar geleden gaf op de Sinaï, voor de 21e eeuw vorm te geven, wil de schrijver een bijdrage leveren aan de vormgeving van het christen-zijn van jongeren en jongvolwassenen. Bij de totstandkoming van dit boekje heeft de schrijver gebruik gemaakt van het gedachtengoed van de ethicus professor J. Douma, zoals verwoord in zijn boek De Tien Geboden. Ieder hoofdstuk begint met een stukje fictie, dat inhaakt op het navolgende gebod. Elk gebod wordt uitgewerkt in twee delen: Betekenis, wat houdt het gebod in? en Praktische uitvoering, hoe krijgt dit gebod in het dagelijkse leven handen en voeten? Aan het eind van elk hoofdstuk staan een aantal vragen om samen na te denken over het voorgaande.

Bram van der Horst is als godsdienstdocent verbonden aan het Hoornbeeck College in Kampen. Door zijn dagelijkse omgang met jongeren is hij bekend met hun leefwereld en verwerkt die kennis in het bovengenoemde boekje. Op de presentatieavond op 12 april a.s. zal dhr. Van der Horst kort vertellen hoe hij gekomen is tot het schrijven van dit eerste deeltje van drie.

Presentatie
Leer mij Uw weg zal worden gepresenteerd op DV 12 april a.s. in De Rank, Oudestraat 17 te Kampen. Aanvang: 19.00 uur. Toegang: gratis.

Klik hier om het boek te bestellen!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify