kracht

God

08 april 2019 door Groot Nieuws Radio

Mirjam van der Vegt: "We bouwen vaak een vestinguur om onszelf heen"

Mirjam van der Vegt is een stiltecoach en spreekt bij Groot Nieuws Radio over de kracht van kwetsbaarheid. Het is een onderwerp dat lastig is voor veel mensen die in het verleden gekwetst zijn. "We zijn geschapen als kwetsbare mensen, maar vaak bouwen we een vestinguur om onszelf heen," zegt ze.

“Ik denk dat het belangrijk is om bij jezelf te ontdekken wanneer je het zelf aan het oplossen bent”, vertelt Mirjam van der Vegt. “We zijn niet geschapen voor eenzaamheid, maar echt voor verbinding. Sommige mensen kunnen in het dal vast komen te zitten in eenzaamheid en zelfbeklag. Dan kan het nodig zijn om je behoefte te communiceren.”

Een voorbeeld van ultieme kwetsbaarheid is dat Jezus aan het kruis hangt. “We hebben een hele tere gentleman als God. Hij verenigt kwetsbaarheid en kracht. Het zegt ook iets over Zijn zorg. Je kan het karakter van iemand beoordelen aan de hand wat hij doet voor iemand die niks terug kan dan. God roept je niet van een afstand om uit de put te komen, Hij is ook met je in de put afgedaald.”

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify