Dirk De Wachter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

01 april 2019 door Jeffrey Schipper

Na dit interview vroeg Gert-Jan Segers zich af: 'Mijn God, mijn God, waarom hebben we u toch verlaten?'

'Dit intrigerende interview lezend, vroeg ik het me af. Mijn God, mijn God, waarom hebben we u toch verlaten?,' aldus ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers via Twitter. Hij deelt dit indrukwekkende interview waarin de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter de vinger op de zere plek legt.

De psychiater maakt duidelijk dat hij veel te veel werk te doen heeft. "In de hele psychiatrie in België en Nederland zijn wachtlijsten en als we morgen het aantal psychiaters verdubbelen, hebben we overmorgen opnieuw wachtlijsten." Als oorzaak wijst De Wachter op de zinloosheid van het leven en de verkruimeling van het sociale weefsel.

"We verdoven onszelf in de westerse wereld met leukigheid – áls het leven maar leuk is. Maar af en toe zijn er moeilijkheden en dan vragen we ons af: waarom? Er is geen antwoord op het waarom. Er is alleen een samen machteloos zijn, denk ik. Mensen die geworpen zijn in zinloosheid, hebben heel vaak niemand om zich aan vast te haken."

De Wachter voegt toe: "Nu we de christelijke structuren grotendeels hebben afgebroken, zeg ik: laten we dan ten minste de boodschap behouden."

Lees het volledige interview met Dirk De Wachter in de Volkskrant.

Zie ook: Profetische woorden van psychiater Dirk de Wachter: "We zijn te veel geobsedeerd met geluk".

Reacties

T
Citaat: kleine, haast onmerkbare medemenselijkheid, la petite bonté, zegt Levinas, dat is wat de wereld kan redden van de verschrikking.

Vanwaar die hoop? Nood leert bidden.Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir`

Jezus, in het Hebreeuws Yeshoea, betekent van God is het heil, God redt. Jezus maakt zijn naam waar.
P
De hartenkreet van Segers wordt in de reactie van Willem Fahner weer definitief de nek omgedraaid. Voor wat: volgens hem 'onze christelijke identiteit'. Wat een waanzin: legt eerst eens uit wat dat is aub. De chr. identiteit van Holland in de 17de eeuw werd grotendeels bepaald door grote groepen buitenlanders die hier een ontvangst kregen: Joden uit Spanje, nieuwlichters als Spinoza, ze konden allemaal hier terecht. Maar nu we een probleem met onze chr. identiteit hebben (zie de kreet van Segers) komt men weer aan met bedreigingen van buiten.
Hierboven staat het al: "Christelijke structuren afgebroken", nou daar heeft de CU indirect aan meegewerkt: grote toevloed van (islamitische) vluchtelingen verwelkomen in dit land. En als de rechter de asielaanvraag afwijst, met allerlei methodes ze alsnog proberen te laten blijven. Naïeve 'barmhartigheid' was dus belangrijker dan het behouden van de christelijke identiteit van ons land. Terecht dus, zijn vraag: "waarom hebben we U verlaten?" Hopelijk zit hij de grote fout nog in en sluit hij zich aan bij het, Godzijdank, anti-islam-geluid!
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.