Nieuws

29 maart 2019 door WhyDonate

Vliegtuig van christelijke stichting verloren gegaan door modderlawine

Door grote regenval – en voorafgaande ontbossing – in Papoea (Indonesië) zijn zaterdagnacht 17 maart grote plotselinge, modderlawines ontstaan. Op veel plekken zijn huizen weggevaagd, met mensen en al. Veel mensen zijn verdronken in de modderstroom of verongelukt door instortende huizen. Nu zijn al meer dan 100 doden geteld en het aantal loopt nog steeds op. Ook is door een enorme modderlawine het vliegtuig van Stichting Lentera verloren gegaan. 

Het vliegtuig van Lentera stond in de hangar in Sentani voor onderhoud. Al sinds januari, want er waren problemen met het tijdig bestellen van onderdelen. Deze week zou juist weer gevlogen worden. De modderstroom kwam naar beneden de berg af en is dwars door de hangar gegaan. De muren zijn er uit, alleen het dak hangt er nog een beetje. Het vliegtuig ligt zo’n honderd meter verderop aan het eind van de landingsbaan. Helemaal kapot: onderstel eraf, vleugels verbogen, propeller krom. Ook de nieuwe onderdelen en alle gereedschap van de monteurs is met de modderstroom verdwenen. Het is een grote strop, omdat er maar een vliegtuig is.

Lentera is een stichting die werkzaam is op Papoea (Indonesië), met name het gebied rondom Wamena. In 2007 is Lentera opgericht door Geerten en Jessica Vreugdenhil, samen met lokale kerken en de Calvary Clinic. Doelstelling van Lentera is het trainen van jonge mensen om ze als professional werkzaam te laten zijn in de luchtvaart, gezondheidszorg, onderwijs en sociale dienstverlening. De centrale spil van deze activiteiten is het vliegtuig, waardoor ook vele moeilijk te bereiken dorpen bereikt kunnen worden met goede trainingsprogramma’s. De belangrijkste inkomsten van Lentera komen uit het de opbrengsten van de vluchten. Daar worden de salarissen en training van betaald.

Via deze pagina is het mogelijk om het werk van Stichting Lentera te ondersteunen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify