Noord-Korea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 september 2019 door Open Doors

3x goed nieuws uit Noord-Korea: ‘Jezus maakte de ogen van de agent blind, zodat hij me niet zag’

Verhalen uit Noord-Korea gaan vaak over angst, honger en dood. Maar wist je ook dat er positieve dingen gebeuren in dit schijnbaar gesloten land? Van ziende ogen die blind worden gemaakt tot gevaarlijke versprekingen die leiden tot blijdschap. Lees en laat je verwonderen!

1. Gered door een ongeluk
Een christen op hoge leeftijd werd dagenlang vastgehouden en ondervraagd door de Noord-Koreaanse autoriteiten. Tijdens een van de ondervragingen zei hij per ongeluk iets wat hij niet had mogen zeggen – waarschijnlijk zei hij iets over het christelijke geloof. Omdat hij al heel oud was, besloot de politie hem niet te slaan. Wel werd hij naar buiten verbannen en mocht hij niet meer onder dak in een cel zitten.

Error: could not load events

Dit werd zijn redding. Diezelfde dag brak er namelijk een storm uit waardoor het gevangeniscomplex grotendeels instortte. De man bleef ongedeerd. Als beloning voor het feit dat hij niet was weggelopen, liet de Noord-Koreaanse politie de man ook nog eens vrij.

"Ik kon alleen maar bidden: ‘Jezus, maak de ogen van de agent blind, zodat hij me niet ziet.’ En de agent liep voorbij zonder mij te zien!”

2. Een gevaarlijke verspreking
Een Noord-Koreaanse christen moest een klus klaren waar hij niet in zijn eentje uitkwam. Hij schakelde daarom de hulp van een klusjesman in. Terwijl ze samen aan de slag waren, mompelde de klusjesman per ongeluk het Noord-Koreaanse woord voor God. De gelovige schrok, maar kreeg direct de indruk dat hij met een medegelovige te maken had. Na te hebben doorgevraagd, gaf de klusjesman uiteindelijk toe een volgeling van de Here Jezus te zijn.

De gelovige – een contactpersoon van Open Doors – vroeg hem vervolgens: “Kan ik iets voor je betekenen?” De klusjesman antwoordde: “Ik zou heel goed twee Bijbels kunnen gebruiken.” De contactpersoon nam vervolgens contact op met Open Doors en smokkelde twee Bijbels naar de gelovige. Na afloop vertelde hij enthousiast: “Dit betekent dat de klusjesman met tenminste twee groepen christenen contact heeft. Er wordt namelijk vaak samengedaan met Bijbels.”

3. Ziende ogen worden blind
Noord-Koreaanse vrouwen die vluchten naar China zijn hun leven daar niet zeker. Ze lopen voortdurend kans om of door de Chinese politie of door Noord-Koreaanse spionnen ontdekt te worden. Hulp bieden aan deze vrouwen is dan ook ten strengste verboden. Toch zijn er mensen die hun leven riskeren om deze vrouwen te bereiken met Gods boodschap van liefde.

Een van de vrouwen met wie onze veldwerkers contact heeft, is mevrouw M. Langzamerhand begon haar hart zich te openen voor de Here Jezus. Terwijl ze op een dag door het veld liep, zag ze plotseling een Chinese politieagent. Snel verstopte ze zich. “Ik viel op mijn knieën en vouwde mijn handen. Ik kon alleen maar bidden: ‘Jezus, maak de ogen van de agent blind, zodat hij me niet ziet.’ En de agent liep voorbij zonder mij te zien!”, deelde ze na afloop enthousiast met de andere Noord-Koreaanse vrouwen. Samen loofden ze en dankten ze vervolgens de Here God voor dit grote wonder.

Lees hier meer over het werk van Open Doors!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.