Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2019 door Dick van den Bos

Gert-Jan Segers vertelt bij Hour of Power over één van zijn grootste zorgen

Er is één thema waar Gert-Jan Segers zich écht zorgen om maakt: polarisatie in Nederland. "Als ik mensen zo boos zie zijn op elkaar en op de regering, dan vraag ik wel af: houden we de boel nog bij elkaar?" Zondag is hij te gast bij Hour of Power.

Reacties

g
Heb veel respect voor Segers, maar alstublieft waarom die grote draai naar links? Waarom wereldgelijkvormig de klimaat (CO2) religie volgen? Ik hoop oprecht dat de CU tot inkeer komt en zich los maakt van de wereldse machten die moeder aarde aanbidden.
Gert-jan Segers bekleed een politiek ambt! Hij hoeft niet op eieren te lopen! Onderdeel uitmaken met verantwoordelijkheid binnen een parlementaire democratie als christen, zal altijd in kritische periferie zijn besluiten moeten afwegen. Dat vraagt dus om een aangepaste attitude dan een zitting in de kerkenraad! Tot Romeins staatsburgerschap besluiten van een beroemde apostel was ook een politiek besluit. Dat was geen draai naar links! Maar paste in het plan van Hem die de aarde heeft geformeerd en heeft hersteld! volgens Jes. 45:18.
Segers blijft zijn ogen sluiten voor het grote gevaar van de islam. Hoewel hij een gewaarschuwd mens is (wie niet, tegenwoordig?!), blijft hij aan naïve 'barmhartigheid' en open grenzen vasthouden. Hij zou echter de Christelijke identiteit centraal moeten stellen in plaats van 'de boel bij elkaar houden'. Een echte leider overstijgt meningsverschillen en maakt expliciet duidelijk dat hij voor het Joods-Christelijke gedachtengoed kiest. En dat is ècht want anders dan het christelijk-socialisme...
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.