Tijs van den Brink

Nieuws

29 maart 2019 door EO

100 dagen na de Nashvilleverklaring: Hoe is het met de christelijke homo's?

Hoe is het nu, bijna honderd dagen na de Nashvilleverklaring, met de homo’s in christelijk Nederland? Toen de verklaring begin dit jaar uitkwam, ging Nederland rollebollend over straat. Bijbelgetrouwe christenen werden weggezet als homohaters en LHBT’ers in de kerken werden naar eigen zeggen ‘terug de kast in geduwd’.

In deze aflevering van NieuwLicht gaat EO-presentator Tijs van den Brink op zoek naar de verschillende manieren waarop christelijke homo’s hun geaardheid en geloof combineren. Zo gaat hij op stap met Rianne, die vorig jaar trouwde met een vrouw. Ze heeft reformatorische roots en heeft een missie: ze wil graag dat jongeren in die kringen zich niet zo eenzaam en vreemd voelen als zijzelf. Tijs volgt haar in die missie als ze voorlichting geeft én op bezoek gaat bij haar vroegere school. Ook praat hij met de neef van Rianne, die haar verhaal eenzijdig vindt en niet in overeenstemming met hoe hij in de Bijbel leest over homoseksualiteit.

Ook ontmoet Tijs Gert, die koos voor een leven zonder partner. Hij gelooft dat het huwelijk iets is tussen man en vrouw, en wil zijn relatie met God niet op het spel zetten. In zijn optiek is dit de meest Bijbelse weg. Klik hier voor een fragment van de uitzending.

Hoewel de verschillende christenen in het programma diverse keuzes maken, ontdekt Tijs dat de dialoog aangaan en het elkaar bevragen kunnen zorgen voor een veilig klimaat waarin ook christelijke LHBT’ers steeds meer zichzelf durven zijn.

NieuwLicht wordt uitgezonden op maandag 1 april (22.55 uur) op NPO 2.

Reacties

K
En weer gaat het op de CIP-site over seksualiteit. Men kan er kennelijk niet genoeg van krijgen.
H
Tijs, wat bedoel je met: zichzelf durven zijn?
Herman, wat bedoel je met jouw vraag? Durf je de dialoog niet aan met lhtb-ers?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.