Eerste Kamer

Nieuws

28 maart 2019 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-stem kan SGP aan extra senaatszetel helpen

Eén provinciale stem van de ChristenUnie kan de SGP aan een extra zetel in de Eerste Kamer helpen, meldt het Nederlands Dagblad.

De extra SGP-zetel hangt af van de provincie Noord-Brabant. Daar werd Hermen Vreugdenhil verkozen namens de gezamenlijke kandidatenlijst van ChristenUnie en SGP. Als Vreugdenhil in mei op de SGP stemt, maakt de partij kans op een restzetel. Waarschijnlijk heeft dit voor de ChristenUnie geen negatieve gevolgen. Volgens de huidige berekeningen staat de partij op drie zetels in de senaat, en zou dit niet veranderen.

Reacties

D
Dat is toch geen vraag?! Dat doet de Christenunie gewoon. Beter een medestander in het zadel helpen, dan de zetel aan een niet christelijke partij afstaan.
REAGEER
E
Ik heb op Hermen gestemd.

En omdat CU en SGP in N. Brabant een gecombineerde lijst hebben. Vind ik dat hij dat wel aan ons verplicht is om de SGP aan een twede zetel te helpen in de eerste kamer.
REAGEER
K
Er is inmiddels op deze CIP-site zoveel bagger en ellende over de CU uitgestort, dat ik de CU adviseer er niet voor te zorgen dat de SGP een zetel erbij krijgt. Schandalig hoe de CU de afgelopen twee weken op dit medium is besproken door zogeheten orthodoxe christenen. Een verlengstuk van Groen Links, dat was wel het minste verwijt. Nee, men stemt liever op Baudet, kind van de Verlichting en aanhanger van de evolutietheorie. CU, houd je roer recht !
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify