Jeruzalem

Nieuws

28 maart 2019 door Joods.nl

Opgravingen bij Jeruzalem legt 2.000 jaar oud Joods dorp bloot

Indrukwekkende overblijfselen van een joods dorp uit de Hasmone-periode, ongeveer 2000 jaar geleden, worden momenteel blootgelegd in een archeologische opgraving in de Sharafat-buurt van Jeruzalem, meldt Joods.nl.

De opgraving, gefinancierd door het ontwikkelingsbedrijf Moriah Jerusalem, namens de gemeente Jeruzalem, heeft overblijfselen opgeleverd van een grote wijnpers die fragmenten bevat van vele opslagpotten, een grote columbarium grot (uitgehouwen duiventil), een olijfpers, een groot ritueel bad (mikveh, in aanvulling op een andere mikveh eerder ontdekt op deze site), een waterreservoir, rotsgroeven en installaties.

Het belangrijkste kenmerk van de opgraving is een extravagant begraafplaats, dat een gang omvatte die leidde naar een grote binnenplaats die in de rots was gebeiteld. De binnenplaats had een omringende bank, met de ingang van de begrafenisgrot van de façade. De grot omvatte verschillende kamers, elk met langwerpige grafnissen (Kochim) die in de muren waren gebeiteld.

De aarde die de binnenplaats van de begraafheuvel bedekte, bevatte enkele grote bouwstenen, waarvan sommige gedetailleerde architecturale elementen zijn die gebruikelijk zijn tijdens de tweede tempelperiode. Het meest interessante is een grote 'Doric' in de vorm van een hartvormige pilaar. Een paar kroonlijstfragmenten werden ook gevonden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify