Nieuws

28 maart 2019 door Dick van den Bos

Tornado treft het huis van deze oma, maar haar gebedskamer blijft onaangetast

Het huis van een 72-jarige vrouw in Alabama is eerder deze maand compleet ingestort door een tornado, maar in haar eerste reactie haastte ze zich meteen om God te prijzen. Overigens gebeurde er ook nog een groot wonder: de muren om de gebedskamer van de oma waren als enige overgebleven.

Jason Smith zette dit vorige week op Facebook. "Luister, alsjeblieft. Ik kom net bij een familie vandaan die de tornado had getroffen, maar het enige wat er bleef staan is de gebedskamer van de grootmoeder. Dit is toch bizar? Mijn God is geweldig!"

Op 3 maart kwamen er verschillende tornado's in de omgeving van Oost-Alabama en West-Georgia. In Beauregard, Alabama, waar oma Reese haar huis stond, kwam de meest dodelijke tornado sinds 2013, waarbij 23 mensen om het leven kwamen.


Het instorten van het huis zorgde ervoor dat oma Reese lijdde aan een gebroken heup, waarvan ze nu aan het herstellen is. Dat weerhoudt haar in de video er niet van om te midden van de brokstukken, God te prijzen.

"Ik dank de Heer! Zeg tegen de Heer, dankuwel! Hoor je me? Hoor je me? Zegt 'dankjewel' tegen God. Dank Hem!", zegt ze hoorbaar in de video.

In dezelfde tornado heeft de dochter van Reese zeven gezinsleden verloren, maar ze houdt vast aan het advies van haar moeder om God dankbaar te zijn.

Reacties

Wat voor zin hebben zulke berichten? Laten we ook eens nuchter zijn: wanneer stopt Amerika met de idioterie van "houten huizen" ? En waarschijnlijk was de gebedskamer het centrum van de woning, opgetrokken uit harde materialen, al dan niet met wapening. Ik erger me aan zulke berichten. Alsof er niets belangrijkers te melden valt....
A
Ik snap jouw reactie Ludo, echter is jouw verontwaardiging gebaseerd op de aanname dat die gebedskamer wellicht in het centrum van het huis was + de aanname dat deze muren wellicht niet van hout waren.

Nu heb ik zelf ook een gebedsruimte. Deze is bewust juist niet centraal gelegen, maar op zolder omdat dit de meeste rust verschaft. Wat aanname 2 betreft: als alles van hout is, waarom zou dit voor die gebedskamer dan ineens anders zijn? Je verontwaardiging lijkt mij dus gebaseerd op 2 aannames die mij onwaarschijnlijk lijken.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify