vaders

God

28 maart 2019 door Dick van den Bos

Onderzoek over geloofsopvoeding: Christelijke moeders meer invloedrijk dan vaders

Een recente studie van The Barna Group heeft aangetoond dat kinderen vaker de geloofsopvoeding krijgen van hun moeder dan van hun vader. Ze bidden ook vaker met hun moeder dan met hun vader.

Wanneer het komt over het onderwerp 'impact op je geloof', zegt 68 procent van de kinderen dat hun moeders geloof hen beïnvloed heeft. 46 procent zegt dat het geloof van hun vader hen beïnvloed heeft, terwijl 37 procent aangeeft dat het geloof van opa en oma belangrijk is geweest.

Deze studie zou als schokkend over kunnen komen, maar dit is niet nieuw. In mei 2007 kwam Barna al met een soortgelijke studie, waarbij christenen credits geven aan hun moeder voor hun invloed op het geloof.

De studie concludeert dat moeders liever over hun geloof praten en liever activiteiten volgen die hun geloof ontwikkelen en het geloof van hun kinderen, en dat ze meer kwetsbaar zijn over hun noden en emoties. De studie laat tevens zien dat drie kwart van de moeders zeggen dat het geloof heel belangrijk is in hun leven, terwijl dat bij de vaders maar tweederde is.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Reacties

A
Halleluja, amen. Desondanks is de man als echtgenoot het hoofd en de priester van zijn gezin en zijn vrouw zoals Jezus het hoofd is van de gemeente.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify