Israël

God

28 maart 2019 door Dick van den Bos

Christenen voor Israël: "De kans dat Hamas deze raket per ongeluk heeft gestuurd is héél klein"

Deze week heeft Hamas tientallen raketten afgevuurd op Israël, en Israël heeft op haar beurt vijftien doelen onder vuur genomen. Frank van Oordt van Christenen voor Israël bespreekt dit in Uitgelicht! van Family7.

Hij vertelt: "Dit is een aantal jaar niet meer voorgekomen. In 2014 was er voor het laatst zo'n actie, en het is zelfs voor het eerst sinds 15 jaar dat een raket zo ver is gekomen."

"Twee dingen zijn hierin belangrijk. Ten eerste is het zo dat Israël een goed beschermingssysteem heeft, genaamd de Iron Dome. Maar deze raket heeft het niet tegen kunnen houden."

"Het is al tijden onrustig op deze plek en vanuit Gaza wordt er al wekelijks gedemonstreerd. Zelf zegt Hamas dat het de raket per ongeluk hebben afgeschoten, maar hoe groot is die kans nou? In een oorlogssituatie is die kans niet zo groot. Aan de andere kant zou het wel kunnen dat het niet door Hamas is afgevuurd, maar door andere islamitische jihadisten. Maar dat is nu afwachten."

"De vergeledingsacties van Israël zijn bedoeld om zoveel mogelijk de infrastructuur van Hamas kapot te maken."

Reacties

Hu? "De vergeledingsacties van Israël zijn bedoeld om zoveel mogelijk de infrastructuur van Israël kapot te maken." Ik begrijp het even niet..
T
Waarschijnlijk een verspreking. Bedoeld zal zijn de infrastructuur van Hamas kapot te maken.

Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify