Joey van Dijk

Levensverhaal

02 september 2019 door Hour of Power

Joey was in nood en riep het uit naar God: 'Als U echt bestaat, red me dan!'

Joey van Dijk groeit als het ware op in de bar en christenen vond hij maar mafkezen. Shena komt uit een evangelisch nest, maar zei dat al op jonge leeftijd vaarwel. Joey en Shena ontmoeten elkaar in het uitgaansleven en Joey is op slag verliefd. Samen stappen ze in een leven van drugs en drank om een leegte in hun hart op te vullen. Tot Joey vastloopt en uit pure nood het uitroept naar God.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Op de vlucht
Joey: "Ik was depressief, verbrak mijn relatie met Shena en vluchtte naar Italië. Daar hoopte ik de leegte die ik ervoer op te vullen. Ik wilde een nóg ruiger leven, ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Later ging ik met vrienden naar Spanje en werd opgepakt na een vechtpartij. Op een nacht, ik had veel drugs gebruikt, voelde ik mijn hart tekeergaan en ik had het gevoel dat ik het niet zou overleven. Ik riep het uit naar God: ‘Als U echt bestaat, red me dan, ik weet het niet meer.’

Op dat moment kreeg ik een besef wie Jezus was. Ik zag Hem voor me, aan het kruis, en Hij zei dat Hij voor mijn zonden gestorven was. De leegte die ik al die jaren had ervaren, werd gevuld. Ik viel meteen in slaap. Toen ik wakker werd, was ik een nieuw mens en ben ik op zoek gegaan naar Jezus."

Gelukkig
Joey vervolgt: "Mijn relatie met Shena is weer helemaal goed gekomen. We zijn zo gelukkig. Ik voel me veilig en geborgen bij God. Ik mag elke dag met Hem praten! Voor iedereen die zich afvraagt of God bestaat, wil ik zeggen: ‘Zet je trots opzij, zet je open voor Zijn woord.' Ik dacht eerst ook: God is voor mafkezen, maar Hij is nu mijn beste vriend!"

Bekijk het interview en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!