uni

Nieuws

27 maart 2019 door Patrick Goede

Universiteit trekt uitnodiging van christen in vanwege andere kijk op seksualiteit

De uitnodiging van een Amerikaanse spreekster die zou komen dabatteren is ingetrokken. Het is het meest recente voorbeeld van de weigering van christelijke visies op universiteiten, dat meldt CBN.

Eerder dit jaar werd Jannique Stewart uitgenodigd om te komen spreken over het feit dat abortus een morele fout is aan de Cornell University Politcal Union. 

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

In een Facebookpost op 23 maart gaf Jannique Stewart te kennen dat haar uitnodiging om te komen spreken was ingetrokken vanwege haar visie op het huwelijk. Haar visie: 1. Seksuele activiteit moet alleen binnen het huwelijk plaatsvinden 2. Het huwelijk is voorbehouden aan een man en een vrouw.

"Mij werd verteld dat deze visie verkondigen gelijk stond aan het uitnodigen van een racist die voor het in stand houden van slavernij kwam spreken en het goedkeuren van de Holocaust," zegt ze in haar reactie. 

De universiteit beweerde in een reactie op deze post dat Stewart loog over de reden van haar afwijzing. Een andere uitleg van de gang van zaken bleef echter achterwege.

Reacties

Baudet heeft terecht zijn vraagtekens bij de links geïndoctrineerde universiteiten.
Br. van der Zwan, misschien beetje voorzichtig zijn met trekken van conclusies... En een "links geïndoctrineerde universiteit" in de VS? That will be the day…. :-)T
In feministische kring is sprake van Toxic Masculinity Vergiftigende manlijkheid. Wie dat verdedigd zal vast wel welkom zijn op die universiteit.

De vrijheid van debat staat onder druk. Velen zijn liever ziende blind en horende doof. En wensen niet met andere meningen geconfronteerd te worden.

Wonderlijk is dat professor spychiater Jordan Peterson volle zalen trekt met geinteresseerde studenten.

Jordan Peterson Gently DESTROY Feminist Host In An Epic Interview youtube.com/watch?v=oZNvIqXudNs
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify