Hayarpi

Nieuws

27 maart 2019 door ANP

Na kerkasiel toch verblijfsvergunning voor uitgeprocedeerd Armeens gezin

Het Armeense gezin Tamrazyan, dat in december nog te horen kreeg dat hun situatie in Nederland uitzichtloos was, heeft toch een verblijfsvergunning gekregen.

Dat meldt voorzitter Theo Hettema van de Protestante Kerk Den Haag. Het gezin zat maandenlang in kerkasiel in de Bethelkerk, nadat ze uitgeprocedeerd waren.

"De afgelopen tijd kregen diverse andere gezinnen al een vergunning, tot vreugde van de familie Tamrazyan", zo valt te lezen op de site van de Protestantse Kerk. "Op dinsdag 26 maart kwam het verlossende woord voor henzelf zwart op wit: het hele gezin krijgt een verblijfsvergunning."

Het gezin verbleef sinds eind oktober in de kerk. De gezinsleden vielen terug op een regeling waardoor ze, zolang de dienst gaande is, niet uit de kerk gehaald konden worden en uitgezet konden worden. Het gezin Tamrazyan kwam negen jaar geleden naar Nederland vanuit Armenië.

De doorlopende dienst is onlangs in kleine kring afgesloten nadat de coalitiepartijen een akkoord over het kinderpardon sloten. Op een later moment wordt de goede afloop van het kerkasiel gevierd met een besloten kerkdienst en een feest voor iedereen die hier aan heeft bijgedragen de afgelopen maanden.

Hayarpi (foto), één van de gezinsleden, deelde na het blije nieuws onderstaande tweet.

Reacties

H
Het zijn voornamelijk de moslim immigranten die de problemen veroorzaken en niet of moeilijk integreren. De christelijke immigranten veroorzaken nauwelijks problemen en integreren vrij snel en makkelijk. Daarom zouden we bij christelijke immigranten veel soepeler kunnen zijn dan bij moslims.
H
Klaas, typisch een vraag van iemand die weigert om zich heen te kijken. Klaas, blijf maar lekker met jezelf bezig.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify