Raket Gaza

Nieuws

26 maart 2019 door NOS | ANP | Israël Today

Raketaanval Hamas was 'per ongeluk'; Israël bestookt doelen in Gaza

Het Israëlische leger heeft vannacht vijftien doelen in de Gazastrook bestookt met luchtaanvallen. De luchtaanvallen zijn een vergelding voor een reeks raketaanvallen vanuit de Gazastrook, laat de NOS weten.

In de nacht van zondag op maandag heeft Hamas vanuit Gaza een raketaanval uitgevoerd op Kfar Saba, wat ten noorden van Tel Aviv ligt. Er zijn zeven gewonden gevallen, onder wie drie jonge kinderen. De raket kwam neer in het dorp Mishmeret, ruim 80 kilometer verwijderd van de Gazastrook.

Evenals tien dagen geleden, toen twee raketten op Tel Aviv werden afgevuurd, was het volgens hoge Hamas-leden opnieuw een 'ongeluk' toen de raket vanuit de Gazastrook richting Israël werd afgevuurd, voegt Israël Today toe. Het Israëlische leger meldde dat de raket een door Hamas gemaakte M-75-raket was, gebouwd met behulp van Iraanse technologie.

Het Israëlische leger is in het grensgebied van Gaza volop actief. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken ontkent dat dat er sprake zou zijn van een staakt-het-vuren. Tientallen raketten werden gisteravond en vannacht afgevuurd op Israël. Sommige werden onderschept door het Iron Dome-antiraketsysteem, andere vielen in open gebied (zie onderstaande video). 

Reacties

G
Golda Meïr:

Wij kunnen het de Arabieren vergeven dat zij onze kinderen doden.

Wij kunnen het de Arabieren niet vergeven dat zij ons ertoe aanzetten hun kinderen te doden.

Er komt pas vrede in dit gebied als de Arabieren meer van hun kinderen

gaan houden, dan dat zij ons haten.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify