wiet

Nieuws

26 maart 2019 door Jeffrey Schipper

SGP: Stop wietexperiment, het verhoogt kans op psychoses

"Cannabisgebruik leidt tot een grotere kans op psychoses, met name wanneer het THC-gehalte van cannabis hoog is. THC ofwel tetrahydrocannabinol is de stof die voor een high gevoel zorgt," dat meldde de Volkskrant vorige week naar aanleiding van onderzoek van The Lancet Psychiatry.

SGP-leider Kees van der Staaij keerde zich al eerder tegen het wietexperiment van het huidige kabinet. De partij is van mening dat het aanmoedigen van wiet- en cannabisgebruik een slechte invloed heeft op de volksgezondheid, maar ook op de criminaliteitscijfers.

Van der Staaij: “Nieuw onderzoek wijst uit dat wietgebruik de kans op psychoses vergroot. Dat is ernstig nieuws. Ik roep het kabinet - en ook alvast de nieuwe Eerste Kamer - op om te stoppen met dat ongezonde wietexperiment!"

De SGP-voorman wil dat het kabinet het voorgenomen wietexperiment heroverweegt en stelde vorige week deze schriftelijke vragen aan de ministers van Medische Zorg en van Justitie en Veiligheid voor.

Reacties

A
Halleluja, shalom
REAGEER
Beter een halt toeroepen aan het op grote schaal verstrekken van "prozac"-antidepressiva. Deze hebben echt tot allerverschrikkelijkste rampen geleid. Maar zo'n grote winstmachine, met massa's verslaafden, ga je niet uitbannen..

Juist door de illegale kweek zijn cannabis varianten ontwikkeld, met een risicovol hoog THC niveau. Wanneer THC en CBD in de cannabis in balans zijn, dan is psychose verwaarloosbaar. Daarom is het goed om een veilige variant te ontwikkelen die op de legale markt gebracht kan worden.

High van God is wel veel beter!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify