leugens

God

26 maart 2019 door Dick van den Bos

Zo weerleg je leugens van de duivel in jouw leven

Het nieuwe boek van voorganger Andy Stanley heet Karakter, en gaat in op de verleidingen van Jezus in de woestijn. In deze video komt een fragment uit dit boek naar voren.

"Jezus werd verleid om zijn fysieke honger in te ruilen voor toewijding aan de Vader. Daar zit een grote leugen in opgesloten, namelijk dat je honger stillen belangrijker is dan toewijding."

Leugen
"Jezus zag deze leugen en reageerde op de juiste manier. Hij zei: 'Er staat geschreven'. Hij zei niet: 'Ik denk' of 'ik vind'. Maar Hij sprak vanuit het woord van God. Het was een rechtstreekse aanval op de leugen achter de verleiding. Hij zei: 'Men zal leven van elk woord uit de mond van God.' Oftewel: eten was niet Zijn bron, maar trouw aan zijn Vader. Het ging over loyaliteit."

"Is jouw denken zo goed gevoed dat je het ook gelijk kunt weerleggen? Als de duivel jou vertelt dat je slank of rijk moet zijn om mee te tellen, heb jij je antwoord dan klaar? Kun je het pareren met Gods waarheid? Als iemand het met logica of spitsvondigheid kon oplossen, dan was het Jezus wel. Maar dat deed Hij niet; Hij deed een beroep op de waarheid en dat was genoeg!"

Reacties

H
Amen, geest, ziel en lichaam. de/mijn geest o.l.v. de Heilige Geest voorop, luisteren naar Gods stem, niet mijn wil maar UW wil geschiedde en zo neemt in mijn ziel, mijn wil, het voortouw i.p.v. mijn verstand of mijn gevoel.

Romeinen 12:2 en Efeze 4:17-24
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify