Solomon

Nieuws

25 maart 2019 door Patrick Goede

Christelijke vlogger: "Stop met claimen dat God je geopenbaard heeft met wie je gaat trouwen"

Youtuber Joseph Solomon draait er niet omheen. In zijn YouTube-video richt hij zich op de christenen die een "droom van God" hebben gekregen over de persoon die ze moeten trouwen. "Jullie moeten stoppen met dit gedrag," zegt hij in zijn vlog.

"Als ik naar al mijn dromen had geluisterd dan was ik nu met vijf verschillende vrouwen getrouwd geweest. Omdat iemand in het algemeen erg aantrekkelijk is moet je niet vreemd opkijken als je over diegene droomt. Het verbaast mij dat mensen dit altijd schijnen te zeggen over degene waar ze voor gevallen zijn. Ik heb dit nog nooit iemand horen zeggen over een persoon die ze helemaal niet aantrekkelijk vinden en waar ze de vervelende aspecten van zien," vertelt Salomon.

"Je zadelt degene waar je mee denkt te moeten trouwen op met een ondragelijk juk. Diegene voelt zich misschien schuldig en ongehoorzaam als er niet op ingegaan wordt. God geeft je de vrijheid om zelf te kiezen te trouwen met iemand of om niet te trouwen met iemand."

De discussie over of God je kan laten zien met wie je moet trouwen is al eeuwenoud. In de Bijbel draagt Hij onder andere Hosea op om te trouwen met een prostituee, om zo de ontrouw van zijn volk te tonen. Dit lijkt echter om een uitzonderlijke situatie te gaan. 

"Gods grootste plan voor jou is God zelf," zegt Joseph tot slot.

Reacties

K
Ik geloof dat er in ons land grotere problemen zijn dan die, welke de heer Solomon aandraagt.
Ja Klaas, akkoord, maar het zal wel maar je dochter zijn die van zo'n dromer "een aanbod krijgt dat ze niet kan weigeren"... En dan wij maar onze bedenkingen hebben bij gearrangeerde huwelijken! Ik blijf het in elk geval bizar vinden. En als de trouwlustige nul op rekest krijgt, neemt hij/zij dan de kerkenraad onder de arm?
T
Tot op zekere hoogte laat God iemand vrij om al dan niet te trouwen. Maar God beslist mijnsinziens toch ook of het huwelijk deel uitmaakt met Zijn plan met een mensenleven. Jeremia mocht van God niet trouwen. God moet wel dr belangrijkste Persoon voor een mens zijn.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.