Nieuws

25 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Lunteren: ds. B. Jongeneel

De hervormde gemeente in Lunteren verwelkomt binnenkort een nieuwe dominee. Ds. B. Jongeneel heeft het beroep aanvaard. De predikant uit Apeldoorn gaat in het Gelderse dorp aan de slag als opvolger van emeritus-predikant J. P. Nap.

Ds. R. R. Eisinga bereidt zich voor op een vertrek uit Bergambacht. De hervormde predikant volgt in de Grote Kerk te Gorinchem de vorig jaar naar Den Haag vertrokken ds. E. K. Foppen op. Ook de protestantse gemeente in Tjalleberd-De Knijpe verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. R. Praamsma neemt afscheid van de protestantse gemeente in Oosterend.

Mw. R. Pruis gaat in haar woonplaats Groningen aan de slag als kerkelijk werker. Zij verbindt zich aan de protestantse gemeente (De Fontein) in Groningen. Ds. mw. H. C. L. Boot verlaat de gereformeerde kerk (PKN) in Molenaarsgraaf-Brandwijk. Zij heeft een beroep van de protestantse gemeente in Medemblik aanvaard.

Ds. M. J. van Oordt blijft trouw aan de protestantse gemeente in Bodegraven. Hij bedankte voor een beroep van de Grote Kerk in Vlaardingen. Ook ds. A. W. J. Theunisse heeft geen verhuisplannen. De hervormde dominee uit Beekbergen had aan de slag kunnen gaan in Herwijnen.

De hervormde gemeente in Nieuwerkerk aan den IJssel (wijk 2) hoopt op de komst van ds. T. C. Verhoef (Nijkerk). Hij kreeg een beroep vanwege het emeritaat van ds. H. C. Marchand. Ds. C. W. Saly denkt na over een vertrek uit Ede. De hervormde predikant heeft een beroep uit de Amsterdamse Jeruzalemkerk ontvangen.

Foto: Eben-Haëzerkerk Apeldoorn

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify