Verenigde Naties

Nieuws

25 maart 2019 door Israël Today | ANP

VN-Mensenrechtenraad veroordeelt Israël, niet Hamas

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (VN) heeft het geweld veroordeeld dat het Israëlische leger "kennelijk bewust" heeft gebruikt tegen protesterende Palestijnen bij de grens met de Gazastrook. In een resolutie wordt opgeroepen de gebruikers van het geweld te vervolgen, laat het ANP weten.

De resolutie werd in stemming gebracht naar aanleiding van een VN-rapport van experts dat in februari is verschenen. Daarin concluderen de onderzoekers dat het Israëlische leger vorig jaar mensenrechten heeft geschonden bij schermutselingen met demonstrerende Palestijnen bij de grens met de Gazastrook.

Wie niet werd bekritiseerd, is de terreur­organisatie Hamas, die de Gazastrook beheerst, voegt Israël Today toe. De raket­beschietingen op Israëlische burgers werden met nog niet één woord genoemd. In een door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken gepubliceerde video (zie onder) wordt de VN-Mensenrechtenraad bekritiseerd wegens zijn eenzijdige en onevenwichtige beslissingen.

De resolutie in de Mensenrechtenraad werd ingebracht door Pakistan, namens de Organisatie voor Islamitische Samenwerking. 23 landen stemden voor de resolutie, 8 tegen en 15 onthielden zich van stemming.

Reacties

Het is er elke dag 'Bloody Sunday'. Daar zegt die (wat mij betreft overbodige) club natuurlijk iets afkeurend van. Ze hebben natuurlijk gelijk, ik denk dat het geweld er niet van zal stoppen.
T
VERENIGDE NATIES gechockeerd door Mosab Yousef omat hij moedig de waarheid spreekt. https://www.youtube.com/watch?v=HSFRW_m7ASIDE Amerikanen zijn een tijdje geleden er uitgestapt vanwege alle corruptie.

U.S. leaving UN human rights council

www.youtube.com/watch?v=N6fbAIWJB3Q
Theo BP: of omdat de UN niet naar de pijpen van de VS wou dansen, zou dat misschien ook kunnen?
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.